Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: Seitsemän veljestä - Yön Timon oppipoika

17.11.2018 klo 16.00 | Luettu: 1298 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää 5 tuntia elokuvaan
Seventh Son

Vain kanavalla 5.

Seitsemän veljestä ei ole ideana suomalaisten yksinoikeus. Seitsemän veljeksen morsiamet on klassikkomusikaali Hollywoodista, John Woo's 7 Brothers on myyttinen sarjakuva ja Seven Brothers Islands on saaristo Afrikassa, noin esimerkiksi. "Seitsemännen pojan seitsemäs poika" on Raamatun seiskafetissiin pohjautuva uskomus, jossa tyttölapsista vapaaseen sukuun syntyy lopulta äärimmäisen kova jätkä.

Sille uskomukselle rakentuu fantasiaelokuva Seventh Son. Jeff Bridgesin näyttelemä noidanmetsästäjä ottaa oppilaakseen seitsemännen veljeksen seitsemännen pojan, tai toisin sanoen: vannoutunut poikamies värvää evoluution umpikujan polttaakseen loputkin naiset roviolla. Äärimmäinen miehisyys on aina jotenkin homoa.

Alkuperäisromaanin nimi on The Spook's Apprentice. "Spook" tarkoittaa agenttia ja aavetta, joten se sopii yliluonnolliselle sankarille brittikirjailijan näkökulmasta, mutta sanaa on käytetty Yhdysvalloissa myös rasistisena solvauksena, joten leffa päätti flopata uudella otsikolla. Bridges näytteli kirjaimellista aaveagenttia pari vuotta aiemmin elokuvassa R.I.P.D., joka floppasi myös.


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Rammstein-kitaristi ... Castlevania-mies ei ... >

Keskustelut (1 viestiä)

Juho

17.11.2018 klo 19.45 1 tykkää tästä

Miten rasistisesta otsikosta jo tietää että Tapani kirjottelee?
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova