Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: Arnold Schwarzeneggerin ehyin näkemys toimintaleffasta

29.11.2018 klo 16.00 | Luettu: 1229 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää 5 tuntia elokuvaan
Last Action Hero

Vain kanavalla 6.

Last Action Hero on ensimmäinen Arnold Schwarzeneggerin tuottama elokuva. Hän piti toimintaa ja satiiria pursuilevaa käsikirjoitusta parhaana lukemanaan, joten hän näytti peukkua sille, oli mukana valitsemassa muuta tiimiä ohjaajasta lähtien ja osallistui innolla jopa mainoskampanjan suunnitteluun. Mielenkiintoista kyllä, hän ei ole tuottanut useinkaan leffan tapeltua suosiosta Jurassic Parkin kanssa. Hänen viimeinen klassikkonsa True Lies valmistui seuraavana vuonna.

Schwarzenegger vaati matalan ikärajan (!), jotta leffa sopii varhaisteineille, jotka vaahtosivat polvenkorkuisina salaa katsotusta terminaattorista. Vaahtoaminen jatkuu alusta loppuun: tyypillinen 90-luvun pottakampauspentu astuu maagisen leffalipun avulla Schwarzenegger-elokuvaan, joissa jäätelötötterö otsaan tappaa, kuten tiedämme. Leffa on harvinainen tapaus, joka on tarkoituksella huono ja silti niin huono, että se on jo hyvä. Monet monituisista mokista ovat tarkoituksellista parodiaa, mutta kaikki eivät. Elokuvaa ei tarkoituksella parsittu kokoon pikavauhtia ensi-illan lähestyessä.

Arska yritti. Hän teki ennätysmäärän haastatteluja ennen elokuvaa ja vaali visiota mm. vaatimalla pyssyt pois action-figuurilta (yhdellä versiolla on puntit ja toisella takki ja käsiraudat; Hamlet-versiolla on sentään miekat). Oli hampurilaiskampanjaa, huvipuistoajelua ja pieni yhteinen projekti NASAn kanssa, mutta leffa floppasi.


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Qstock ja Kuopiorock... Pori Jazz julkisti e... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova