Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: Mr. Bean onnistuu viimein!

22.05.2018 klo 16.00 | Luettu: 2593 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Enää viisi tuntia elokuvaan
Mr. Bean lomailee

Vain kanavalla 5.

Mr. Bean tärveli maalauksen, mutta kaavamaisen elokuvakulttuurin terrorisoiminen kotivideolla palkitaan aplodein. Rakkautta koin vihdoin minäkin, jonka lempinimiä "Mr. Bean" ja "Papu" olivat koulussa kyynärtaipeeseen puhumisesta tai uimahallireissuista johtuen: "Tänään tv:ssä" -uutiseni ovat tahkonneet tuhat klikkiä tissi-, pylly-, pimpsa- ja sakkolihaotsikoilla! Tiedostan elimien loppuneen ja bottien vastaavan liikenteestä 95-prosenttisesti, mutta 50 ihmistä vastaa Beanin ensi-iltayleisöä.

Vakavasti puhuen Mr. Bean -saaga on autismin kirjoa kyseenalaisesti käsittelevää sosiaalipornoa. Leffat eivät kirjaimellisesti naura hänelle (naururaidalla), mutta se ei selkeytä sanomaa. Ensimmäinen osa muistutti Idiot Savantin kykenevän sisäelinkirurgiaan, mutta jatkoi montaasilla, jossa hän maistoi elämää tilttailematta tauotta. Kenties kummankin leffan huipennus tulee tulkita Brazil-henkiseksi fantasiaksi: Bean on oikeasti kyyryssä pöydän alla.

Ja entä toisto? Vaikka herralla on historiaa ostereiden kanssa, hän antaa niille mahdollisuuden ja päätyy jälleen kätkemään ruokaa, vaikkei tosielämän Bean eläessään edes palaisi tietynlaisiin ravintoloihin, jos hän joutuisi vaikkapa vain keskustelemaan tarjoilijan kanssa lounasseteleistä. Ryypätään sitten kotona, saatana.


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Ilosaarirockin aikat... Nico Rosberg jälleen... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova