Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: palkkamurhaaja Leon on kuollut, mutta Mathilda elää?

16.12.2018 klo 18.00 | Luettu: 2571 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää 3 tuntia elokuvaan
Colombiana

Vain Avalla.

"Colombiana" eli "kolumbialainen nainen" on 10-vuotias Cataleya, jonka perhe on tekemisissä huumeiden kanssa. Sen kostauduttua orpo Cataleya pakenee palkkamurhaajan luo ja vaatii päästä alalle. Kirjoittaja Luc Bessonin hitteihin lukeutuu palkkamurhaajaleffa Leon. Besson ei kirjoittanut samaa pätkää kahdesti, vaan Colombiana hyppää sankarittaren aikuisuuteen. Käsikirjoituksen alkuperäinen nimi on Mathilda ja tarkoitus oli, että Natalie Portman palaa näyttelemään Leonin suojattia Mathildaa.

Muistatko kohtauksen, jossa nuori Portman anoo apua Leonilta, joka tuijottaa ovisilmään? Juu, jep: varttunutta Cataleyaa näyttelevästä Zoe Saldanasta ei ole irronnut saman verran tunnetta yhteensäkään hänen maallisen vaelluksensa aikana. Tavoitteet ovat toki erilaisia. Bessonin EuropaCorp tuottaa paljon tusinatoimintaa Bessonin omien ohjausten sivussa. Joskus lopputulos on Taken, nyt ei.

Portman ei ole edes lukenut käsikirjoitusta. Hänen mielipiteensä on elänyt, mutta Colombianan valmistumisen jälkeen hän kertoi, että hän suostuisi jatko-osaan heti, jos Besson ohjaisi sen itse. Hän on sanonut sen Bessonille, mutta Besson ei innostunut. Liikkeellä on myös väittämä, jonka mukaan sopimussotkut estivät virallisen jatko-osan.

Jos katsot Leonin ja Colombianan yhteen putkeen, istunto tulee aloittaa elokuvalla Tyttö nimeltä Nikita. Bessonia kadutti, ettei Jean Renon näyttelemä "putsaaja" saanut aikaa, joten hän kirjotti Renolle toisenkin putsaajan eli Leonin.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Yksin kotona -pentu ... Saturday Night Liven... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova