Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: miksi internet pitäisi kieltää

27.09.2018 klo 16.00 | Luettu: 1198 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää 5 tuntia elokuvaan
The Net - verkko kiristyy

Vain Friillä.

Sandra Bullockin tähdittämä The Net valmistui 1995, jolloin internet oli eksoottinen teineillekin, jotka saivat selittää joka vanhukselle, mitä leffa yrittää sönköttää. Tiesitkö, että saatat tehdä itsemurhan vahingossa, jos netissä trollataan, että sinulla on HIV? Nuorten lasten rakastavalla isällä ja menestyneellä poliitikolla ei ollut muuta vaihtoehtoa. Hän kysyi kyllä, onko inhimillinen virhe mahdollinen, mutta netti oli liian kiero.

Kun Bullockin näyttelemä systeemianalyytikko sotkeutuu salajuoniin, hänen olemassaolonsa pyyhitään pois sormia napsauttamalla ja hän joutuu kiihkoilemaan henkensä edestä lopun leffaa. Pahus, kun virastot menivät polttamaan vuosikymmenien paperityöt heti, kun johtaja Wolfenstein 3D:stä innostui. Leffasta saa painajaiset, jos ainoa kaverisi on nimimerkki Cyberbob ja viimeisen sukulaisen muisti pätkii.

Opettavaisimmillaan ja ajattomimmillaan leffa on rantakohtauksen aikana. Bullock olettaa, että tuttavuutta hierovan könsikkään aatteet ovat puhtaat, koska he molemmat raahasivat tietokoneen biitsille ja hurmurinörtti on kaikesta samaa mieltä - somea ei ole keksitty, joten vakoilun mahdollisuus ei tule heti mieleen. Pyllistellessään bikineissä Bullock kaikotti potentiaaliset ahdistelijat lukemalla klassikkoromaania Rakkautta paskataudin aikaan (Love in the Time of Cholera), mutta tissipuoli jää täysin suojaamatta ja sulosanat modeemin kytkennästä viettelevät heti.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Eikö nukuta, Twin Pe... Iron Maidenin 'Legac... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova