Tuorein sisältö

Game of Thrones -putki 2/73: ihahaa, ihahaa, Aquaman hirnahtaa - ihanaa, ihanaa onhan ratsastaa

08.01.2019 klo 18.30 | Luettu: 6126 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1: Jakso 2
The Kingsroad


Danyn & Aquamomoan karusta seksielämästä vihjattiin ja nyt äijä vetelee ainoalla tyylillä, jonka hevosmies tuntee. Hetki on ilkeä äijän ollessa ihhahhaata koonkin puolesta, joten on riskaabelia tehdä suhteesta aistikkaan eroottinen jo saman jakson lopussa. Sarjaa on kritisoitu seksuaalisesta väkivallasta ja asiaa pitääkin ajatella joka kulmasta, mutta olennaista on, että näkökulma on Danyn: hän ottaa askeleen tulevaan dominoivaan asemaansa uskottavasti sen sijaan, että hän pätkäisisi kullin irti ja barbaarilauma kumartaisi. Seksuaalinen valtapeli on hyvin vaikea aihe, kun perinteenä on projisoida sekaan oma painolasti heti, kun joku pussaa.

Syventävät opinnot alkavat tehokkaasti, kun sivistystä Danylle edustava Jora-poika paljastuu orjakauppiaaksi, kun tyyni Tyrion vaikuttaa tietävän sisarustensa tempuista ja eritoten kun Brania sureva Cat äkäilee viattomalle äpärä-Jonille viimeisellä mahdollisella hetkellä. Äkäily avaa Jonin nuoruutta ennen hänen ja Nedin viimeistä hetkeä, joka oli liikuttava mr. Beanin suorituksen johdosta jo ennen kuin selvisi, että Jon kuulee Nedin lupaaman totuuden äidistään aikaisintaan viimeisellä kaudella. Se on kuivasti huvittavaa, että sarja asettelee palasia pinsettien ja suurennuslasin kanssa - rynäistäkseen lopulta niin, että palasten keräämisessä samalle pöydälle menee vuosia.

Aryan, Sansan ja nuoren Donald Trumpin keppitappelu tiivistää niin nopeasti olennaisen nuorten (ja Starkien ja Lannisterien) eroista, että on hankala uskoa myöhempien jaksojen tyhjäkäyntiin. Tunti sitten löydetyt supersudet kasvavat nopeasti kuin xenomorphit, mutta aikahyppyihin vaivaudutaan yhä viittaamaan. Branin herääminen viattoman suden kuollessa antaa ymmärtää, että rähinä alkaa "jo ensi viikolla", vaikka hetki käytännössä alustaa taikuutta. Se on a-luokan manipulointia, jota ei voi kutsua huijaukseksi.


Keskiarvo 2 jakson jälkeen:


Alkutekstit katsottu: 1+1 kertaa
Tippa silmässä: 0+2 kertaa


< Jakso 1-1 --- Jakso 1-3 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Venomin jatko-osa on... Dave Bautista seuraa... >

Keskustelut (3 viestiä)

LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

08.01.2019 klo 19.24

Yksi yliarvostetuimmista sarjoista koskaan.
lainaa
LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

08.01.2019 klo 19.25 2 tykkää tästä

LateHuominen kirjoitti:
Yksi yliarvostetuimmista sarjoista koskaan.


Mun mielestä.
lainaa
Henkilö

08.01.2019 klo 20.34 6 tykkää tästä

LateHuominen kirjoitti:
LateHuominen kirjoitti:
Yksi yliarvostetuimmista sarjoista koskaan.


Mun mielestä.


lol
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova