Tuorein sisältö

Game of Thrones -putki 24/73: kullin katkaisu kostautuu kahdella mantereella

31.01.2019 klo 18.30 | Luettu: 2494 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 3: Jakso 4
And Now His Watch is Ended


Muisto idioottimaisesta "hengailujaksosta" haihtuu, kun siinäkin kieltämättä esillä olleet ideat näyttävät painonsa. Silvotun ja nöyryytetyn Jaimen yritys puolustautua ainoalla kädellä tekee lapsia rampauttavasta insestipaskiaisesta sympaattisen reppanan. Mutta olemmeko sellaisia tunteellisia toivosia, että myhäilemme kostolle heti seuraavassa kohtauksessa, kun Varys kertoo saaneensa kiinni velhon, joka vei häneltä munat? Velhon ainoasta tunnetusta pahasta teosta on kymmeniä vuosia. Mitä jos hänkin on kertaalleen rynäissyt rapaan? Säälisimmekö piruparkaa?

Tyrellien taitavuus on tuoreehko elämys viimeisten kausien valossa. Mummo saatana epäsuorasti myöntää Cerseille ottavansa Joffreyn hengiltä pian, mutta miehenpuolikkaiden tylytys ei tunnu uhkaukselta, vaan Cersein feminististen mielihalujen tukemiselta. Sen Cerseikin huomaa, ettei Joffrey osaa kuin ihailla Margaerya, joka on vahvistanut, että kansa haluaa hänet kuningattareksi kuninkaasta riippumatta.

Dany oli tyhjää: se nolla, nolla. Nyt hän on bossi: niin kuin polla. Nollasta pollaan! Ts. Dany saa ilmaisen armeijansa tapattamalla kouluttajat. Se on pienestä kiinni, meneekö näin kätevä käänne läpi, mutta visuaalisen kerronnan ansiosta kohtaus toimii satuna kouluttajasta. Äijä uskoi hallitsevansa kaikkea niin, että kullittomilta alaisilta voi leikata nännitkin ilman poikkinaista sanaa, mutta pidellessään maksuksi saamaansa lohikäärmettä haltioituneena, ahne psykopaatti on selvästi haukannut liian ison palan ja niinpä hänen koko kunniaton kulttuurinsa romahtaa dominomaisesti.

Sansa yritetään parittaa homoritarille Sansan oman turvallisuuden vuoksi. Tytön toiveikas, helpottunut ilme on itkunaurujen väärti, sillä sehän tehtiin jo ritaria esiteltäessä selväksi, että hän on tämän maailman versio naisellisesta julkkiksesta, jollaiset ovat unelmien satuprinssejä teinitytöille, joita örisevät karvaperseet pelottavat.


Keskiarvo 24 jakson jälkeen:


Alkutekstit katsottu: 23+1 kertaa
Tippa silmässä: 28+3 kertaa


< Jakso 3-3 --- Jakso 3-5 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Cara Delevingne yläo... Rillit huurussa -täh... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova