Tuorein sisältö

Game of Thrones -putki 31/73: kukkakauppias söi seksikkäämmän Legolasin

12.02.2019 klo 21.15 | Luettu: 2330 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 4: Jakso 1
Two Swords


Daario oli kutkuttava mukaelma elven rogue -kliseestä. Oli pilkettä silmäkulmassa, joka teki narsismista karismaa. Nyt hän on täysin erinäköinen vegaanienerginen setämies ja biologian opettaja, joka yrittää pysyä relevanttina viljelemällä Danylle kukkafaktoja. Sama jakso esittelee prinssi Oberynin, joka on hirveä ninja ja kaikkia pyllyjä vaaniva teräsjorma ja silmäkulmassakin on pilkettä, joka tekee narsismista karismaa. Oberyn tuntuu enemmän vanhalta Daariolta kuin uusi Daario, vaikka Oberyn ja uusi Daario näyttävät enemmän toisiltaan kuin kumpikaan näyttää vanhalta Daariolta. Efekti on sama kuin jos Kaksi tornia korvaisi Legolasin Uuno Turhapurolla ja esittelisi Uljas Murhaturon.

Vannoin heittäväni hirveän miinuksen - mutta ei pysty. Oberyn on kuin anteeksipyyntö. Homma rullaa. Mukana on Hurtan kanatappelu, jossa ylenkatsottu sankari yrittää simuloida toksista maskuliinisuutta ("syön kaikki tän paikan kanat ja tapan, jos estelette"), vaikka hän käytännössä teurastaa pedofiliaan päin kallella olevia raiskaajia. Jälleen on yksi muna onnellisesti irti.

Jaimen potkiminen ontuu. Joffrey tylyttää, ettei Jaimesta puhuta sankarikirjassa, mutta Lannisterit ovat vallassa, joten eikö sinne edes propagandaa rustattu? Cersei väittää Jaimen pettäneen hänet, koska Jaime oli vankina. Tämä on ehkä selkein esimerkki tilanteesta, jossa Cersei on kirjoitettu hyvin ja Lena Headey näyttelee hyvin, mutta Lena on luonnostaan liian fiksu: hänen versiolleen Cerseistä sopii pikkumaisuus, mutta ei pissismäinen kiukku.

Rakkaustarina ei olekaan ohi: Ygritte lävisti nuolilla Jonin maksan, keuhkot ja pernan, mutta sivullinen epäilee, että Ygritte varoi tappamasta. Lievempi versio tästä olisi se, jos kyttä tuumisi, ettei pahoinpitely syytteisiin johda, koska aviomies halkaisi vaimon kallon turvallisimmasta kohdasta.


Keskiarvo 31 jakson jälkeen:


Alkutekstit katsottu: 30+1 kertaa
Tippa silmässä: 44+0 kertaa


< Jakso 3-10 --- Jakso 4-2 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Yksi seksikkäimmistä... Dome Karukoski kerto... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova