Tuorein sisältö

Päivän virallisesti parhaassa leffassa some on Saatanasta

09.03.2019 klo 13.00 | Luettu: 1731 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


IMDb:n käyttäjille kelpaavat leffat Colonia ja Men, Women & Children. Rotten Tomatoes ja Metacritic päästävät jatkoon elokuvat Con Air ja Kaunotar ja Monsteri - Seikkailu Pariisissa. Kaiken tuon, maksavien asiakkaiden määrän ja palkintogaalamenestyksen huomioiden päivän virallisesti paras teos on:
The Social Network

Vain kanavalla 5 (00:40).

Jesse Eisenberg on niin ikoninen Jesse Eisenberg Facebookin perustajana Mark Zuckerberginä, että myös (Subilla yhdeksältä nähtävä) Batman v Superman koetti modernisoida Lex Luthorin vastaavaksi Jesse Eisenbergiksi. Tosielämän Zuckerberg on Jesseä nuorempi hymyilevä naapurinpoika, jonka luiden päälle on pingotettu muutakin kuin nahkaa ja kuivanutta kihtipissaa. Leffan mukaan Facebook on ihmisen muotoisen aivokasvin keino jahdata naisia, vaikka Zuckerberg on itsensä ja tuttaviensa mukaan itseasiassa nörtti, joka tykkää koodata ja tilata pizzaa. Se olisi ihan tyhmä leffa. Tämä leffa on mahtava. Facebook on Saatanasta! David Fincher ohjaa vain sarjamurhaajista kertovia elokuvia, eikä ole syytä olettaa, että tämä on poikkeus. Kukaan ei väitä, että Zuckerberg tappaa itse: hän luo sosiaalisen verkoston ja kuplan, jossa jopa Gothamin ja Metropolisin ylväimmät pojat käyvät toistensa kurkkuun kiinni.

Maailman vaikutusvaltaisimpien ihmisten joukkoon lukeutuva Zuckerberg on luonnollisesti kohdannut paljon kritiikkiä tosielämässäkin - Facebookin omista skandaaleista puhumattakaan - ja sen hän myöntää, että leffa on kiinnittänyt suurta huomiota siihen, mitä paitoja hän käytti julkisesti tapahtumahetkillä. Muut asianomaiset ovat nyökytelleet, että Zuckerbergin esittäminen jonkinlaisena intohimoisena nerona on puolitotuus ja on oikeastaan hauskempi muistella, että omat tylsät vuodet olivat silkkaa biletystä ja bakkanaalia. Kaikilla on kivaa.


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Saara Aallon peruste... Jeremy Clarkson jatk... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova