Tuorein sisältö

Päivän virallisesti parhaassa elokuvassa viikatemies suhisee

03.03.2019 klo 17.00 | Luettu: 1282 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


IMDb:n käyttäjille kelpaavat leffat Arsenal ja Apinoiden planeetan synty. Rotten Tomatoes ja Metacritic päästävät jatkoon myös elokuvat The Ghost Writer ja Milk. Kaiken tuon, maksavien asiakkaiden määrän ja palkintogaalamenestyksen huomioiden päivän virallisesti paras teos on:
Menetetty maa

Vain Nelosella 22:05.

Kun pitää kertoa, miten paljon rakastan Coenin veljesten modernia länkkäriä, en löydä sanoja. Oman arvionsa mukaan Javier Bardem voitti Oscarin ikonisella tätikampauksella, mutta eiköhän näin karismaattinen legenda urakoinut tukahduttaakseen kipinänsä; kyetäkseen tulkitsemaan kivistä mölkeröä huomiota tukalta varastamatta. Tätimies Meksikosta tappaa porukkaa suhautuspyssyllä heitettyään ensin kolikkoa. Funtsipa sitä. Suh. Suh. Maa totisesti on menetetty, jos ulkomaanpellet ryhtyvät Batman-roistoja leikkimään. Kuten alkuperäinen nimi No Country For Old Men vihjaa, pisimpään maata ovat omistelleet vanhimmat, joten muista pentu se, ennen kuin kerjäät vitsaa virallista klassikkoa dissaamalla. Kukaan ei ole niin vanha sielultaan kuin tätimiestä ihmettelevä sheriffi Tommy Lee Jones, jonka äiti synnytti viisikymppisenä ja katkaisi napanuoran vasta kun Tomppa oli 40 ja oppinut kaiken siitä, miten lohduttoman kärttyistä ruttuisuus on.

Jonesin vanhuus olisi pitänyt palkita kahdella Oscar-ehdokkuudella: hän näytteli itseään kahdesti lähes vastaavalla tavalla kahdessa lähes identtisessä elokuvassa parin kuukauden sisällä ja äänestäjät menivät sekaisin. Ainoa ehdokkkuus tuli nimittäin nyt jo unohdetusta modernista länkkäristä nimeltä In the Valley of Elah, jossa on muitakin samoja näyttelijöitä ja teemoja ja sama kuvaaja, mutta kiusallisesti myös tarina ja tunteita - joihin Joneskin syyllistyy -, jotka vain tulevat tulkintojen ja jörö-äijäilyn tielle.


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Tällä kappaleella Su... The Wall Suomessa nä... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova