Tuorein sisältö

Game of Thrones -putki 60/73: kun vihollisesi riitelevät keskenään, ammu heitä ydinpommilla

27.03.2019 klo 19.15 | Luettu: 2488 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 6: Jakso 10
The Winds of Winter


Jonin heräämistä henkiin ei käsitelty. Sitten hän pilasi äpärätaistelun. Ehkä se oli sitä käsittelyä. Antikristus yrittää pilata kaiken, vaikkei hän sitä itse tajua naamasta päätellen. Se on demonin ääni, joka kuiskii: "hylkää veriveljet", "hylkää komentamasi armeija", "lahjoita miekkasi pois ennen pääpahiksen tapaamista" ja "mitä tädimpi, sitä nätimpi". Sipuliritari-parka ymmärtää raivota Melisandrelle, joka poltti pikkutytön elävältä juuri ennen Jonin pelastamista, mutta Jon on hänen herransa nyt, vaikka Jon järkeilee, että soveliain rankaisu mantereen jytkyimmälle noidalle on se, ettei hän saa auttaa sodassa, jossa kaikki apu on tarpeen: mee kotio! Pässit hurraavat Jonin kuninkaaksi. Kun takauman Jon-vauvasta leikattiin aikuiseen Joniin, näin hyvän miehen ruumiin, joka pysyy käynnissä mustalla magialla.

Ennen Cersein oikeudenkäyntiä hihhulit viiltelevät henkisesti jo musertamaansa prinssi Ruususta, jonka omaiset eivät voi kuin odotella tilaisuutta juonitella. Hitot tästä – Cersei posauttaa ilmaan useimmat hahmot, joiden kanssa hän on viimeaikoina hengaillut. Kohtaus voisi olla antikliimaksi ja hyppy hain yli, mutta punaisten häiden tavoin shokkiin kytkeytyy lupaus dramaattisesta tulevaisuudesta. Oman kaupungin posautus edustaa sarjassa niin äärimmäistä hulluutta, ettei edes hullu kuningas onnistunut siinä ja sen hepun surmaaja on yhä maisemissa. Ruususen otsaan viilletty merkki olisi pysyvä, ellei mies kosahtaisi, joten fiksusti aikanaan kieroilleet, mutta sittemmin lähinnä aikaa pelanneet Ruususet ovat virallisesti mokanneet ja se on runollinen hetki lopettaa taru heistä.

Dany antaa rukkaset Daariolle. Suhde oikeasti päättyy, vaikkei kumpikaan kuole. Vanhan kansan ihmisille sarja on ollut suloista todellisuuspakoa, jossa kumppanin kuolemista ei tarvitse odottaa puolta vuosisataa rakkauden väljähtymisen jälkeen, joten he ovat todella hämmentyneitä. Muiden lelujensa kanssa Dany lähtee Westerosiin. Arya on jo siellä. Pari jäljellä olevaa peluria valitsee tiiminsä. Jos edellinen jakso toimisi, nappulat olisivat jopa kiitettävän selkeästi dramaattisissa asemissa viimeistä vaihetta varten.


Keskiarvo 60 jakson jälkeen:


Alkutekstit katsottu: 59+1 kertaa
Tippa silmässä: 79+3 kertaa


< Jakso 6-9 --- Jakso 7-1 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Golfin tunnetuimpiin... Päätä itse, mitä Bea... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova