Tuorein sisältö

Star Trek: Discovery -putki, osa 13: yllätys-Hitlerien vaihtotalkoot

10.05.2019 klo 12.00 | Luettu: 1472 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1: Jakso 13
What's Past is Prologue


USS Discoveryn kapteeni onkin vieraasta universumista. Vedettyään turpiin vanginvartijaa, hän kapinoi oman universuminsa hallitsijoita vastaan. Kun Örg-Bölk yritti samaa kivikaudella, tempun esti Nörd-Mölkin huipputeknologia, eli kaksi vartijaa per vankila. Uskon vanhaan päätelmääni: teleportti ei toimi. Kun teleporttaat Kirkin tai Picardin, luot halpakopion. Kun luot halpakopioita paskemmista hahmoista, homma menee läskiksi nopeammin. Teoriaa voi testata faksilla.

Kapteenin tempaukset on nyt perusteltu sitä lukuunottamatta, että hän kävi soutelemassa vain, jotta klingonit voisivat hänet vangita; eikä sitä ole muistaakseni alustettu, että hän on yhtäkkiä Donald Trumpia siteeraava rasisti ("make the Empire glorious again"). Se on positiivista, etteivät Hardcore Henri Mutan käyttämät jekut ole unohtuneet täysin: on yhä mutkia (noin 1 mutka), jos yrität valloittaa universumin parilla pistoolilla. Harmi, ettei universumin keisarinnalla ole henrimäistä valtaa teleportata kapinallisia ulos aluksestaan. Itsensä hän siirtää vikkelästi kuin Siri löytää lähimmän pizzerian.

Bonusongelma: väärinkäytetyt sienet saattavat tuhota kaikki universumit. No ammutaan fotonitorpedoja (onneksi sieniä ei väärinkäytetä muualla). En lupaa, että rajoitan sarkasmia, jolla ruoskin parempiakin tarinoita, mutta on tämä b-luokan viihdettä ja sarja yllättää aina sillä, miten suunnitelmallista soopa on tietyissä rajoissa. Yritän sisäistää sen, että jos universumin mestarilla on salattu suunnitelma, se tarkoittaa vain turpiin vetoa, kun kanuunat soivat.

Yllätys-Hitleristä päästään eroon. Burnham adoptoi tilalle tapattamansa lyylin super-Hitler-version. Vaikka hän on Michelle Yeoh, tahdon rankaista tätä logiikkaa, mutta ehkä "rytmitaju" "voittaa puolelleen": nyt olemme jo tulevaisuudessa ja klingonsota on hävitty. Ehkä kanamiehellä herkutellut Yeoh kokkaa lasagnea heistäkin.


Keskiarvo 13 jakson jälkeen:


< Jakso 1-12 --- Jakso 1-14 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Star Trek: Discovery... Nightwishin Floor Ja... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova