Tuorein sisältö

Star Trek: Discovery -putki, osa 14: oi joi joi, nyt on logiikkaa!

11.05.2019 klo 23.30 | Luettu: 1544 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1: Jakso 14
The War Without, the War Within


"Siirtymäjakso" on joskus haukkumasana, vaikka ne ovat tarpeellisia. Jos siirtymän tarve on suuri, selittelyksi jakso menee, mutta hyvässä lykyssä hahmot ehtivät hengähtää tavalla, joka tulevaa vasta tukeekin. Jakso 13 "siirtyi" pahan universumin keisarikuvioista perusuniversumin synkkään tulevaisuuteen pikavauhdilla, mutta varsinaisessa siirtymäjaksossa asiat toimivat omalla painollaan ilman uusia aivopieruja. 14 on Discoveryn ensimmäinen ehta siirtymä ja ehyin jakso. Mitään ei tapahdu, jos janoat sekoilua, mutta koin ensi kertaa kylmät väreet (muistaakseni). Jakso ei tee omia virheitä.

Kun sanoin eilen "Hitler-Yeoh", tarkoitin: "sarja ei tajua hahmon olevan Hitler, jäkä jäkä". Sarja tajuaa. Hitlermäisyydestä muistutetaan heti ja Burnham myöntää napanneensa pahan Yeohin matkamuistoksi tunteellisista syistä, katuessaan kiltin Yeohin kohtaloa. Sekä Yeoh että klingonien vastentahtoinen supervakooja ovat nyt USS Discoveryn vieraita, joiden oikeuksia on rajoitettu, joten tästä tuli standardisoitu rutiini ja rangaistusvanki Burnhamin asema on selitetty. Opimmehan senkin, miksi hänet värvännyt kapteeni spedeili.

Uusi kapteeni kanamies ei reagoi tylytykseen kanojen syömisestä, koska hän on kapteeni. Upseeri sössöttävä hihittelijä ei yritä murhata poikaystävänsä tappanutta klingonvakoojaa, koska hän on upseeri. Sössöttäjä toki pidättää oikeuden olla tunteellinen omalla ajalla ja vastaavasti sydänsuruista kärsivä Burnham kysyy kapteenilta luvan mököttää. Logiikkaa, Spock! Om nom nom! Nyt sitä riittää meille molemmille!

Pahaversumissa ihmiset jyräävät, mutta perusversumissa tarve mittailla peniksiä ja kuristaa niillä kavereita tekee klingoneista kaikkein pahimpia. En pyydä aukottomia perusteluja, vaan pelkään, että ideoita arvotaan hatusta. Tämä jakso ei arvo, vaan muun muassa toteaa, että epätoivoisessa tilanteessa hyvät ihmiset ovat valmiita kuuntelemaan pahaa Yeohia. Juku, eilisen teeren poika kirjoittaa 1 000 liuskan esseen tuosta teemasta! Siitä voidaan keskustella, onko paha tai hyvä Yeoh, tai klingonsota, tai Burnham ja hänen ensirakkautensa esitelty asiallisesti, mutta jakso käyttäytyy kuin visio olisi selvä ja kauden lähestyvä päätös tykittäisi.

Jos alustus olisi moitteetonta, pahan Yeohin pääseminen hyvän Yeohin paikalle olisi riittävä huipennus kaudelle. En ole kuullut, miten pahalle Yeohille käy, mutta en yllättyisi, jos hän (tai idea pahasta Yeohista) kuolisi ensi jaksossa.


Keskiarvo 14 jakson jälkeen:


< Jakso 1-13 --- Jakso 1-15 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Megadeth aloitti stu... Gladiaattorit-parin ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova