Tuorein sisältö

Doom Patrol, osa 5: pään sulattaa joko helle tai tämä ***** sarja

07.06.2019 klo 23.40 | Luettu: 6339 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1: Jakso 5
Paw Patrol


Otsikko ei viittaa "5 tähden" sarjaan. Helteestä osittain johtuen jakso tuntui kestävän kolme tuntia ja tämän pätkän kirjoittaminen saman verran. Olisipa kaljaa.

Maailmanlopun mörkö pääsi irti. Nyt se pyyhkii pois koko todellisuuden yhden objektin minuuttivauhdilla. Laskelmieni mukaan se on pysäytettävä ennen kuin universumi kuolee vanhuuteen, jotta se ehditään pysäyttää. Hahmot kuitenkin ahdistuvat.

Selitys mörölle on kaikkien aikojen huonoin. Kultti alkoi uskoa siihen, joten nyt se on olemassa. Kuka tahansa voi tehdä saman. Ongelma siis ratkeaa, kun aikamatkan avulla luodaan kultti, joka uskoo päinvastaiseen olentoon. Tämä ehkä kuulostaa Linnunradan käsikirja liftareille -tyyliseltä vitsiltä, mutta se ei totisesti maistu siltä. Kultin luo Crazy Jane, joten 70-luvun kohtaukset toimivat häntä tukevana hahmoesittelynä: alakuloiset hahmoesittelyt ovat ainoa asia, johon sarja on oikeasti panostanut viimeisen 5-10 tunnin aikana.

Roisto Mr. Nobody tietää olevansa tv-sarjassa. Taso notkahti, kun hän katosi, mutta paluu sotkee signaaleja lisää. Kuvittelin hänen mysteeriensä rytmittävän kauden. Maailmanloppu tuli kuitenkin tyhjästä ja se on niin iso uhka, että Mr. Nobodyn on puututtava asiaan kuin Magneton kaltaisen vakiintuneen arkkivihollisen, vaikkemme tiedä hänestä mitään. Päähenkilöt ovat etsineet pomoaan, joka on pyörätuolipotilas, mutta nyt pomo juoksee paikalle selitellen, että Nobody auttaa.

Jos Harry Potter -saaga kärsi siitä, että sankarit saivat kokeilla liian tehokasta aikakonetta, Doom Patrol tyrii moninkertaisesti tökerömmin. Sarja ei (käsittääkseni) ole American Gods, jossa jumalten ja palvojien suhde on osa perusideaa, mutta tämän jakson perusteella sankarien ja konnien kannattaa keskittyä kulttien ja jumalien luomiseen ja Nobody voittaa automaattisesti, aikamatkan ollessa hänen voimansa. Kakkasontakananpaskajupinaa...!

Star Trek: Discovery on tuore opetus siitä, että joskus kehnon materiaalin läpi kannattaa kahlata, jos näet hahmoissa ja joissakin ideoissa potentiaalia. Doom Patrol saa vielä tilaisuuksia. Ensi viikolla huomiosta kisaavat Kryptonin ja Jessica Jonesin uudet kaudet pelkästään supersössötystä ajatellen.


Keskiarvo 5 jakson jälkeen:


< Osa 4 --- Osa 6 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Madonnan uusi video ... Star Trek: Discovery... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (5 viestiä)

Pettynyt

08.06.2019 klo 11.19 3 tykkää tästä

Jos olet tätä mieltä niinkin mahtavasta sarjasta kuin Doom Patrol, olet selvästi a) oikeasti täysin pihalla lähdemateriaalista, b) täysin iloton ja/tai c) yksi niitä joiden mielestä kaikkien fiktionaalisten hahmojen pitäisi olla valkoisia, neurotyyppisiä heteromiehiä ja natsit "eivät ole aina pahiksia". Tai sitten olet vain liian vanha seuraamaan tällaista sarjaa.
lainaa
Sushikoira

08.06.2019 klo 13.00 5 tykkää tästä

Ihan mahtava sarja. Ehkäpä jopa ainoa supereita käsittelevä sarja joka on oikeasti uskollinen lähdemateriaalille. Selvästi et joko tajua tämän ideaa tai olet vain kyllästynyt. En haluaisi kuitenkaan sanoa että väärä henkilö arvostelemassa tätä, koska arvostelut ovat aina jonkun mielipiteitä ja varmasti jollekin tästä arvostelusta on hyötyä. En kuitenkaan ole lainkaan sama mieltä. Kannattaa antaa sarjalle mahdollisuus jos oikeasti halua katsoa sarjakuvalle uskollista tv sarjaa.
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

08.06.2019 klo 13.23 3 tykkää tästä

Sovitaan sitten vaikka niin. Klikkaan "tykkää"-nappia Sushikoiran kohdalta. Klik.
lainaa
Anakin

09.06.2019 klo 18.01

Nyt Peltonen menee kyllä metsään. Ei ole oikein sopusoinnussa se, että Game of Thronesin viimeiselle kaudelle annoit 4-5 tähteä ja Doom Patrol on muka 2.5 tähden sarja. Faniboy-ilmiö vääristää kaikkea niin montaa arvostelua.
lainaa
hmm

10.06.2019 klo 10.18

Eikö toi uskomisen voima ole osa DC universumia johon tuo sijoittuu?
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova