Tuorein sisältö

Star Trek: Picard 1-6: varhaisena dementian merkkinä Jean-Luc unohtaa, miksi mukana on ninja

02.03.2020 klo 23.00 | Luettu: 4139 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 6:
The Impossible Box


Borgien hylkäämä kuutio saavutetaan. Puolivahingossa mukana oleva emäntä ehtii juopottelun välissä kiristää diplomaatin leiman Picardille, jotta Picard pääsee sisään. Picard panikoi, mutta hän painottaa ninjalleen, että hänen on mentävä yksin. Määränpää voi vaihtua, mutta on hämärää, miksi ninjan värväykseen käytettiin jakso, jos Picard ei tarvitse häntä edes määränpäässä. Se ei pelasta, että ninja putkahtaa tyhjästä lopussa ja on valmis uhrautumaan, koska sellaista suhdetta tulee alustaa tarpeellisella kerronnalla. Se ei tunnu miltään, jos ninja on myöhemmin hengissä tai hänet aivopestään vihollisen puolelle, tms.

Borg-kuutio on jokaisen silmäyksen väärti. Picardin hieman ylimitoitettu paniikki elävöittää sen, kuinka myötätuntoinen hän on kaltaisiaan, mutta arpisempia ex-borgeja kohtaan. "Datan tytär" viimein ymmärtää olevansa synteettinen. Petollinen hipsteri on kiinnostava ristiriitaisine tunteineen. Mutta: pääjuonta arvostaessani alitajuntani yritti huuhtoa ulos muistot Picardin uudesta miehistöstä, koska heillä ei ole kiinteää merkitystä. Picard ei tarvitse heitä paetessaan sähellystä, joten hän olisi voinut tulla taksilla.

Sarja voisi oikeasti keskittyä Picardiin. "Picardiin keskittymistä" tarjottiin syyksi sille, miksi tutut hahmot vain vierailevat sarjassa, mutta tulokkaat saavat kohtauksia, jotka tuntuvat alustavan viiden vuoden matkaa, vaikka pääjuoni on minisarjamainen (vahvistetusta 2. kaudesta huolimatta). Pidin sympaattisena ninjan b-henkistä esittelyä, mutta tänään hän on piikki lihassa. On kuin MacGyver käyttäisi jakson ilmastointiteipin ostamiseen, jättäisi rullan kotiin, yllättyisi löytäessään rullan taskusta ja käyttäisi 5 minuuttia teipatakseen oven kiinni, jotta vihollisten hyökkäys hidastuu 4 minuuttia.


Keskiarvo 6 jakson jälkeen:


< Jakso 1-5 --- Jakso 1-7 >

Katsottu: Amazon Prime Video

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Disney ostaa kaiken,... Mark "Hulk" Ruffalo ... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (2 viestiä)

manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

02.03.2020 klo 23.34 1 tykkää tästä

Erinomainen loppulause. Olen ollut hieman yllättynyt, että Picardin taso tuntuu laskevan (tämä jakso oli toki parempi kuin edellinen), mutta Avenue 5:n taso taas nousee.
lainaa
LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

03.03.2020 klo 06.47

Jos Star Trekissä ei ole ninjaa, niin se ei voi olla hyvä. Itsellä tietenkin vielä koko sarja katsomatta, mutta kyllä se vielä tulee listalle.
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova