Tuorein sisältö

Star Trek: Picard 1-10: luurangot nousee haudoistaan! Keinonen vapautuu raudoistaan!

27.03.2020 klo 23.00 | Luettu: 2265 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 10:
Et in Arcadia Ego: Part 2


Juonipaljastuksia.

Jakso on pirun tyhmä, mutta viihdyttävä. Ymmärrän tunnetasolla tavoitteet, joten kunnioitan niitä, mutta toteutukselle hörähtelin. Jakso tekee hahmovetoisuuden käsitteestä komediaa typistäessään minimiin galaksin laajuisen, eksistentiaalisen ja poliittisen kriisin, jotta muutama henkilökohtainen hetki ehtii hengittää.

Romulaanit yrittävät romuttaa robotit, jotka paniikissa yrittävät aktivoida tuomiopäivän sinisellä taivassäteellä. Picard yrittää viivyttää romulaaneja ja puhua robotit ympäri samalla kun hän on kuolemassa vanhuuteen. Metalliset mustat lonkerot, jotka ehtivät tunkeutua ulottuvuusportista omaan todellisuuteemme, ovat 97% tarkkuudella sitä mistä puhuin, kun pelkäsin kauden loppuvan muinaisen hevimetallilaivan hyökkäykseen.

Toivoin tiimin kehittäneen ison käännekohdan, jossa tarvitaan ninjaa, borgien kuutiota ja muuta, kun he kuulivat saavansa Patrick Stewartin kahdelle kaudelle. Ideoiden ajoittain kankea esittely olisi silloin annettavissa anteeksi, mutta eipä niitä ideoita tarvita. "Suunnitelmallisuutta" edustaa se, että edellinen jakso vilautti androidikehoa ja muovisia nyrkkirautoja, joilla isoimmat ongelmat ratkeavat nyt taianomaisesti. Ja totta kai se on pizzaplaneetalla 20 vuotta lihonut försti, joka ehti jaksojen välissä palata aktiivipalvelukseen saapuakseen hätiin viime hetkillä. Kerronta on niin lampunhenkimäistä, että kuulin päässäni Vesku Loirin laulavan "älä leukaa auo, mulkoile, kun sinun rukouksiisi vastataan".

Tapanani ei ole kiitellä jaksoja tyhjien lupausten johdosta. Huomioin kuitenkin sen, että se voi olla teemallisesti täydellinen käänne 2. kauden kokonaisuudessa, kun synteettistä elämää puolustanut Picard päätyy synteettiseen kehoon, kunhan 2. kausi tekee idealla jotakin. Tässä jaksossa se on komedian kultaa, kun Picardin väitetään kuolleen oikeasti, mutta sitten hänen mielensä pultataan huippukehittyneeseen rusinaan, ja kaverit vakuuttelevat, että munasi ei vieläkään toimi, eikä tukkasi kasva, ja kuolet ihan kohta koronaan; mikään ei muuttunut.


Keskiarvo 10 jakson jälkeen:


< Jakso 1-9 --- Jakso 2-1 >

Katsottu: Amazon Prime Video

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Netflixin Messiah on... Mad Max: Fury Roadin... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova