Tuorein sisältö

Star Trek: Picard 3-6: joo, okei. Sarja ns. tietää, mitä se on tekemässä.

27.03.2023 klo 23.45 | Luettu: 1297 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 3 - Jakso 6:
The Bounty


Kunnioitan sitä, kun sarja tietää, mitä tehdä omilla ehdoillaan. Se on jo jotakin, kun Worf-pähkinän ja Picardin tiet risteävät ja kun mukaan saadaan entinen ritilänaama La Forge ja sitten myös jonkinlainen Data, jonka tarina väitetysti jo päättyi. Pieni mutta: The Mandalorianin "hemmottelemana" (se soopa ei kauaa kestä) järkytyin, kun jakso ei ollut puolessa välissäkään, kun uskoin siitä selvinneeni.

Olen valittanut sarjan muistuttavan itse, miten vähän se tekee suppealla historiallaan. No pitelepä kaljaani, raivoaa jakso: muistutukset olivat alustusta! Picardin poika outoili, koska hänellä on sama sairaus, joka kaatoi Picardin 1. kaudella. Picardin synteettinen keho mainitaan taas, ja lopulta kuolleesta kehosta tehdä MacGuffin. Samaan aikaan "Data" kytkeytyy 2. kauden hulluun tiedemieheen.

Vou? Isompi mutta: olen fiksoitunut Dataan, joten jos Brent Spinerin näyttelemällä korruptoituneella Datalla tehdään mitä vaan, olen kiinnostuneempi siitä kuin pääjuonesta. Melkein unohdin, että muotoa muuttavat pökäleet ovat niin kovia, että koko Tähtiliitto eli YK:n toimiva versio saattaa kääntyä sankareita vastaan.

Picard juniorin ja Seiska-Ysin simppeli jutustelu kodin löytämisestä retroaluksia ihmeteltäessä kutitti tarvetta nähdä kukin persoonallisuus osana perhettä noin 5 kauden kaanonissa. Koska... Babylon 5 ja Farscape olivat elämän tarkoitus aikanaan?

Pappa-Data on vastaavassa tilanteessa kuin Guardians of the Galaxyn Gamora, jonka kuollut versio korvattiin aikamatkaversiolla. Et tahdo, että hän on aito, koska se olisi kusetusta, mutta tahdot jotakin? Kun Farscape 20 vuotta sitten jakoi sankarin kahtia jo ennen toisen version kuolemaa, tunsin kliseet, joten vakuutuin, enkä muista vakuuttuneeni samasta sittemmin. Siedettävää se on, että uusi Data on yhdistelmä Datan ristiriitaisia versioita.


Keskiarvo 26 jakson jälkeen:


< Jakso 3-5 --- Jakso 3-7 >

Katsottu: Amazon Prime Video

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Infoa Sweden Rockin ... Apulanta tiedottaa, ... >

Keskustelut (1 viestiä)

Ari

14.04.2023 klo 12.37

onpas tyhmä arvostelia sarjalle on tämä v2 arvostelut jo mennyt lapsellisesti alaspäin
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova