Tuorein sisältö

The Falcon and the Winter Soldier 6/6: kolmas Captain America hylätyssä varastorakennuksessa

23.04.2021 klo 22.00 | Luettu: 1693 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Minisarja - Jakso 6:
One World, One People


Viidessä jaksossa selitettiin, miksei Falcon voi ryhtyä Captain Americaksi. Nyt hän on Captain America, joka ei lentokyvystä luovu! Ei kukaan pyytänytkään.

Parempi versio tarinasta on tämä. Falcon itkee viiden jakson ajan, ettei hän voi olla uusi Captain America, koska hän on kaljuuntumassa. Kuudennessa jaksossa hän keksii vaihtaa nimensä Bald Eagleksi. Se on Yhdysvaltain kansallislintu. Loppu.

Tylytin edellisiäkin jaksoja, mutta odotin silti ratkaisevasti enemmän. Thanosin teot ovat aiheuttaneet tilanteen, joka vertautuu tärkeisiin juttuihin kuten pakolaisvirtoihin, mutta jonka pitäisi olla moninkertaisesti mielettömämpi, jos asiaa yhtään ajattelee.

Roistot ovat terroristeja, jotka uskovat olevansa syrjittyjen puolella ja joita monet tukevat. Kaikissa käytännön merkityksissä jakso kertoo siitä, että äänessä olleet tyypit kerääntyvät hylättyyn varastorakennukseen mätkimään toisiaan. On tyyristäkin toimintaa, mutta se on pimeyteen verhottua. Voin kernaasti myöntää, etten tajunnut epämääräisestä juonesta "mitään".

Kivaa on lähinnä se, että Captain American kilvestä tehdään osa ex-Falconin koreografioita. Ehkä myös nielin osan hänen palopuheistaan. Sarjalla on hyvä tavoite. Jos Marvel antaa vihreää valoa mustan miehen tähdittämälle Captain America -elokuvalle, joka on yhtä iso ja jatkumolle tärkeä kuin edelliset, ehkä "hyvä tavoite" on olennaisin jälkimaku.

Winter Soldier ja muut sivupierut ovat vähemmän huomionarvoisia kuin esimerkiksi se ristiriita, että uusi kapu mainostaa olevansa mömmöistä vapaa, vaikka hänellä on alleviivatusti yliluonnollinen haba. Rakenteleeko Kevin Feige universumiaan videopuheluiden välityksellä Mai Tai kourassa?


Keskiarvo 6 jakson jälkeen:


Lopullinen arvosana minisarjalle:


< Jakso 5

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Indiana Jones 5 palk... Seonnut rokkari Kels... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova