Tuorein sisältö

Invincible 1-8: jos Vader olisi kasvattanut Luken ja sitten hajottanut planeetan omin käsin

19.05.2021 klo 22.00 | Luettu: 752 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 8:
Where I Really Come From


Jakso alkaa antikliimaksilla, mutta se on sitä lähinnä edellisen jakson muikeuden vuoksi. Pantattu totuus pahasta Teräsmiehestä on se, että hän on... kenraali Zod! Tai vääpeli Zod. Kuka olisi arvannut? Laajentuva galaktinen teräsimperiumi lähettää vääpeleitä puolustuksia pehmentämään. Kun valloitushimosta vihjattiin, odotin henkilökohtaisempaa suunnitelmaa, ja nyt on kysyttävä, miksei ukko tehnyt tihutöitä pitkin kautta, jos hän kokee tämän olevan aika palvella imperiumia.

Isä ja poika mätkivät toisiaan talojen sortuessa ja ihmisten räjähdellessä kappaleiksi. Käynnissä on "ei, kun oon sun faija" -tilanteen peilikuva, jossa isyys oli tiedossa, mutta poika ulvoo "eiii" etuhampaat valmiina haukkaamaan porkkanaa, kun isi on niin paha. Isi teurastaa ihmisiä korostaakseen heidän alemmuuttaan ja vimmoissaan hän vakuuttaa tekevänsä pojastakin makkaraa, jos pimeä puoli ei ala innostaa! Ei tule heti mieleen, että ukossa on vielä hyvää, mutta mahdollisuutta pedataan väittämällä, ettei imperialisti jätä hommaa kesken, niin kuin äijä jättää.

Se sopii. Moni sarja pyrkisi kauden lopussa esittämään jonkun voittajana ja sitten ulistaisiin, että tuhat teräsmiestä on tulossa. Tämä jakso muistuttaa lajityypin mahdollisuuksista, mutta käänteisiin suhtaudutaan alakuloisesti ja miedon toiveikkaasti. Sarja vaatii kunnioitusta, jota tietyin varauksin heruu. Toiminta on niin paisuteltua, että jos yritämme nähdä jakson vertauksena perheväkivallasta, kyse on yhä siitä, että mafioso ampuu niskuroivaa perijää useampaan sisäelimeen (singolla?!). Avaruuskissan moukari vei sankarin sairaalaan, mutta nyt isi kurittaa iskuilla, jotka halkaisevat vuoria.

Taas on tunnistettava, etten nipottaisi paisuttelusta, jos näin eeppinen melodraama tapahtuisi hahmolle, joka ansaitsee sen. Nuoriherra Invincible oli hoomoilanen tarkoituksella tähän asti, joten katsotaan lisää.


Keskiarvo 8 jakson jälkeen ja arvosana 1. kaudelle:


< Jakso 1-7

Katsottu: Amazon Prime

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< 'Made it this far' -... Arnold Schwarzenegge... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova