Tuorein sisältö

Raised by Wolves 2-3: ihmisten teurastajia pitää vain oppia ymmärtämään

15.02.2022 klo 23.45 | Luettu: 1290 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 3:
Good Creatures


Kutina on harvoin näin laajaa jaksojen sisällä.

Robotti-isä vaikuttaa yhä sympaattiselta, vaikka hän aikoo syöttää ihmisuhreja hirviölle ja vaikka hän sanoo ei äitirobotille, jonka mukaan asian voi hoitaa uhreitta. Myös kapinallinen äijä koettaa puhua järkeä omasta mielestään: pomottava tekoäly, joka on valmis uhraamaan ihmisiä, on valmis uhraamaan robotit? "Urhea kapinallinen" joutuu pieksemään robotti-isää vapauttaakseen uhrit, mutta silti kapinallinen vaikuttaa epävakaalta nilkiltä. Ei ole tarkoitus muodostaa kiinteää mielipidettä, joten pinnalliset tyylikeinot kääntyvät tukemaan vähemmän ilmeistä tulkintaa.

Isärobo kuolee, mutta voi pian paremmin. Hän keksii syöttää robottiverta luurangolle, joka alkaa voida paremmin myös. Emme opi mihin se johtaa, mutta lisää verta etsiessään isä päätyy taistelemaan moottorisaharobottia vastaan gladiaattorimatsissa ihmislastensa ja ehkä myös katsojan häntä kannustaessa - vaikka hän on arveluttavia kokeita harrastava ihmisuhrien kannattaja.

Äitirobotti lupasi tappaa hirviön suojellakseen lapsiaan, vaikka hirviö on hänen lapsensa. Jakso tietää ristiriidan tulleen selväksi, joten asiaan mennään alleviivauksen jälkeen. Äidin mielestä hirviö onkin kiva! Hirviö on vegaani, joten sehän kärrätään leiriin lemmikiksi. Kaikki eivät leiriä johtavaa tekoälyä hyväksy ja tekoälyn merkitys on avoin, joten se menee läpi, että tällaiset asiat voivat vain tapahtua.

Robottien perheen sisällä on kränää ja osa lapsista saa kontaktin vastapuoleen, joten on selkeitäkin panoksia.


Keskiarvo 13 jakson jälkeen:


< Jakso 2-2 --- Jakso 2-4 >

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Popeda konsertoi Tam... Taru sormusten herra... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova