Tuorein sisältö

Obi-Wan Kenobi 6/6: minimitavoitteet täyttyvät helposti

22.06.2022 klo 21.45 | Luettu: 838 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Minisarja - Jakso 6/6


Jakso on uusi Imperiumin vastaisku siinä mielessä, ettei kahden juonen rytmityksessä ole järjen häivää. Revaa survaistiin sen verran kovaa, että hän voisi "yllättäen palata henkiin" "kaudella 3", mutta hän teleporttaa heti nuoren Luken kimppuun, vaikka muiden harrastama takaa-ajo on suoraa jatkoa edelliselle jaksolle.

Sarja on tasapainoillut ajanvietteen ja ajanhukan välillä useimpien Disney+ -sarjojen tavoin. Välitin yhä palavasti siitä, täyttääkö jakso enemmän aukkoja kuin se luo. Jedijuttujen pitäisi pysyä kaukana Lukesta, mutta ehkä Luke katsoi toiseen suuntaan tuossa ja tässä, eivätkä huoltajat puhu hänelle? Täsmää! Loppulausunto Revaa koskien rinnastaa hänet ja Anakinin joutavasti. What a pussy.

Mutta. Obi-Wanin ja Vaderin luvattu uusintaottelu on onnistuminen. Vauhtia ajatellen matsi on harkittu välimuoto vetreiden jedien pomppimisen ja pappojen pönöttämisen välillä. Vader on voimakkaampi kuin alkuperäistrilogiassa, mutta Obi-Wan saa kosketuksen voimiinsa tahtoessaan taistella Skywalkerin pentujen vuoksi, joten hän pistää riittävän komean show'n pystyyn, jotta Vader voi uskottavasti kokea "olevansa mestari" vasta Uuden toivon aikaan, kun hän on saanut vihanhallintaongelmat kuriin ja Obi-Wan on kuolemassa vanhuuteen.

Vaderin nöyryyttävä tappio kaikkine painotuksineen vahvistaa Mikki Hiiren ymmärtävän, että hahmo on traaginen; nyyhkin. Yllätyksettömyys lienee ominaisuus, kun kirjoittajien komitea pelaa jämäkästi George Lucasin jättämien aukkojen rajoissa. Vaderin kaljuhaava on kortti, joka kannatti pelata nyt.

Liam Neesonia koskeva repliikki on Sithin koston kömpelöin. Neesonin vilauttaminen kuuden viikon lupailun jälkeen täyttää aukon juurikin koska panttaus vakuuttaa vilahtamisen olevan tosi vaikeaa (Suomen Posti palkattiin siirtämään Neeson kartanosta studiolle - kakkosluokan kirjeellä). Otsassani olisi uurre vähemmän, jos Neeson olisi lyöty Sithin koston mykkään loppumontaasiin.

Painavinta on lopulta se, että Obi-Wanin ja Leian vihjattu historia on mutkattomasti selitetty ja että tykinruokaplaneetta Alderaanilla on vierailtu. Jos katson Uuden toivon lähiaikoina, niin tarkistaakseni, onko Leian ympärille ilmestynyt aromeita.

Nostalgiahumalassa, ylöspäin pyöristettynä:


Keskiarvo 6 jakson jälkeen ja lopullinen arvosana:


< Jakso 5/6

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Javier Bardem ja lau... Hollywood kokeilee p... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (4 viestiä)

JediFan

23.06.2022 klo 01.44 2 tykkää tästä

"Neesonin vilauttaminen kuuden viikon lupailun jälkeen täyttää aukon juurikin koska panttaus vakuuttaa vilahtamisen olevan tosi vaikeaa (Suomen Posti palkattiin siirtämään Neeson kartanosta studiolle - kakkosluokan kirjeellä)."

Neesonin cameo oli kuin käsikirjoittajien oppikirjasta suoraan. Ensin yritetään ja epäonnistutaan ja sitten on lunastuksen aika. Onhan tämä sarja paljon parempi kuin viimeisin trilogia. J.J. Abramsin pitäisi mennä takaisin jedikouluun oppimaan, kuinka jatko-osia oikein tehdään niin, että kunnioitetaan aiempia osia. Toivottavasti Haydenin ura lähtee nousuun, vaikka loppujen lopuksi oma rooli (neljä muuta sijaisnäyttelijää Vaderin asussa) onkin pieni, mutta muistettava.
lainaa
ngoskgjwiif

23.06.2022 klo 14.50

ihan kiva jos hayden tillaan muistamaan vaan anakinvaderina vaik taloudellisesti tietty ite toivoo enemman hommia. hayden vois conneryn tyyliin loikkia jatkossa vaan c luokan campeissa ja vastaavissa
lainaa
HEssuh

23.06.2022 klo 17.37

Mikäs tämä Leian ja Obi-Wanin vihjattu historia on? Puhtaasti nelosen skriptistä nostettua vai jotain uuden ajan joutavaa kaanonia?
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

23.06.2022 klo 18.45

HEssuh kirjoitti:
Mikäs tämä Leian ja Obi-Wanin vihjattu historia on? Puhtaasti nelosen skriptistä nostettua vai jotain uuden ajan joutavaa kaanonia?


Sekä että? Sarjaa katsoessa muistuu mieleen repliikki "help me, Obi-Wan Kenobi, you're my only hope", joten hahmojen historia käy järkeen. Toisaalta se viesti, joka päättyy noin Uudessa toivossa, on muilta osin muodollinen ja selkeä, joten ei sen selittämiseen aiempaa tapaamista tarvita.
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova