Tuorein sisältö

Star Wars: Andor 1-7: mitäänsanomattomuus on kypsää ja hauskaa, jos et tiennyt

23.10.2022 klo 12.00 | Luettu: 1632 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 7:
Announcement


Tiesitkö sarjan olevan nokkelan hauska? Minä en, mutta kerran hörähdin:

Andor osallistui ryöstöön kapinallisten kanssa. Imperiumi tiukentaa kuria. Andor tahtoisi vain rentoutua Mallorca-planeetalla, mutta nyt väärinkäsityksestäkin voi saada vuosien tuomion. En pidä mm. siitä, kuinka Andor teloittaa vastustajia, joten näin tuomiossa runollista oikeutta. Hänen matkansa voi puolestani päättyä tähän. Kiitos ja hyvästi. Hauskaa.

Mielenkiintoisempaa on tämä:

Brändätyistä tarinoista (Star Wars, Marvel) kirjoitetaan nykyään sellaisiakin artikkeleita, jotka tarttuvat yhteen yksityiskohtaan. Luin kahdesti artikkelin, jonka mukaan tämä jakso käsittelee klassista roistoa kuin "tavallista jätkää", mikä on "hervotonta". Jos et ole nähnyt jaksoa (tai vaikka olisit), koeta arvata, mitä väite tarkoittaa. Darth Maul pesee pyykkiä?

Artikkeli viittaa siihen, että kun keisari Palpatine mainitaan osana kuivaa politikointia, Palpatinea ei yritetä myydä yliluonnollisena pääpahiksena. Häntä ei näytetä. Häntä ei pilkata. Sivulauseet vain puhuvat keisarista. Tämä on sitä, mitä Uusi toivo teki, mutta 2022 tämä on myös "varsin nerokasta", "hyvin hauskaa" ja 800 sanan artikkelin arvoista?

Kaikesta saa tykätä, mutta pidän selvänä sitä, että ilman Star Wars -leimaa faneja ei olisi tarpeeksi ja geneerinen sarja lopetettaisiin 1. kauteen.

Esimerkiksi Brave New World -sarja ratsasti klassikon nimellä, mutta nimi oli vähemmän muodikas. Sarjalla oli ongelmansa. Tuumin ohimennen, että tarina tuntuu paremmin näytellyltä mutta tylsemmältä versiolta siitä, mitä Star Warsin esiosat sanoivat jedeistä. Silti mm. Brave New World oli - yhden kauden ajan - oikea tv-sarja; ideoilla ja scifillä.

Andorilla sen sijaan ei ole tarjota kuin "kypsää, asiallisesti ohjattua" mitäänsanomattomuutta ja ilmeisesti tappohauskaa läppää heille, jotka jo unohtivat ideoiden olevan osa ihmisyyttä. Seuranta jää tähän.


Keskiarvo 7 jakson jälkeen ja arvosana sarjalle:


< Jaksot 1-6

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Arkistojen aarteita,... Kirottu eli The Conj... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova