Tuorein sisältö

The Handmaid's Tale 5-4: sarja melkein muistaa olevansa scifiä

11.11.2022 klo 23.00 | Luettu: 1051 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 5 - Jakso 4:
Dear Offred


Junen entisellä emännällä on seuraajia Kanadassa, mitä diktatuuri koettaa hyödyntää. June kohtaa lahkolaisen, joka kuvailee Junen tytärtä Jumalan lahjaksi. Ulkopuolisen mukaan tällainen on yleistä näinä hedelmättömyyden aikoina. Sarja on vaikuttanut unohtaneen teeman. Sitä edustaa nyt myös emännän repliikki, jonka mukaan muut valtiot ovat kiinnostuneita diktatuurin syntyvyysluvuista. Toisaalta se lahkolainen mainitsee, että hänellä itsellään on lapsia, joten oliko tämä kunnollista lämmittelyä?

June kyttää emäntää, joten emäntä tylyttää takaisin kutsumalla Junen kulttuurikeskuksen avajaisiin käyttäen Junen orjanimeä. Alleviivatusti June pelkää diktatuurin vaikutusvallan leviämistä, mutta koen haastavaksi uskoa, että se on maailmanpoliittinen tilanne ja dystopiascifi, jonka vuoksi tarina tarvitsee kuudennenkin kauden.

June päätyy lähelle emäntää pyssy kourassa, mikä on vain uusin siivu "psykologista jännitystä". Diktatuurissa pohditaan, voisiko järjestelmää viilata hitusen, joten pahismummo tekee pienen ehdotuksen, mikä ei kelpaa. Mummo vain on itse jonkin sortin matkalla. Henkilökohtaisia kriisejä lypsämällä lypsetään sivumainintojen laajentaessa kokonaisuutta puolivahingossa.


Keskiarvo 50 jakson jälkeen:


< Jakso 5-3 --- Jakso 5-5 >

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< 'Voiko olla paremman... Studio Ghibli ja Luc... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova