Tuorein sisältö

The Handmaid's Tale 5-6: joulupukki ja unelmavävy diktaattoreina

16.11.2022 klo 23.20 | Luettu: 816 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 5 - Jakso 6:
Together


Tiedän The Testaments -romaanista kaksi asiaa: se menee yli 10 vuotta tulevaisuuteen ja mukana on yhä "pahismummo" Lydia. Tv-sarjassa Lydia on kesyyntymässä. Ristiriidat saavat aikaa ja näyttelijä pätee. Koska sarja on vailla suuntaa, on turhauttavaa veikata, että vanhaa roistoa kehitetään vain koska häntä valmistellaan jatkosarjaan.

June ja Luke "tunnelmoivat asiallisesti" nyt vankeina. June on rutinoitunut. Luke voivottelee, höyryää ja ottaa huvikseen turpiin, jotta hän tuntisi olevansa mies, mitä on alustettu. Jos sarja löisi tyhjää vain toisinaan, tämäkin menisi laatuna.

Junen entinen emäntä nyyhkii, kun hän on vanki prameassa kartanossa ja gynekologikin yrittää iskeä hänet. Tätä paradoksia on alustettu vuosia: akateeminen akka tahtoisi osallistua naisia sortavan diktatuurin johtamiseen edes pikkupomona, mutta tilaisuutta ei tule. Loppuyllätys on A. melko typerä, B. jokseenkin perusteltu ja C. väkevästi näytelty, joten en ole siitä mitään mieltä ennen seuraavaa jaksoa.

Provosoiduin enemmän tutusta "politiikasta". Vangittu June yrittää mainita, että diktatuurin ylin johto on hänen puolellaan, mutta kätyrit eivät kuuntele - koska siinä ei ole mitään järkeä. Samaan aikaan Junesta tykkäävät "pahikset" ihmettelevät kollegaa, joka on katala. Voisiko raiskaamisella brassaileva ja uudistuksia jarruttava nilkkisetä olla kaivattu diktatuurin symboli eli "pääpahis"? Hänhän voisi huomata Junen kamut pettureiksi ja nostaa panoksia. Ei. Junen kaverit ampuvat häntä päähän keskellä päivää, koska sankarit johtavat diktatuuria. Hiih.


Keskiarvo 52 jakson jälkeen:


< Jakso 5-5 --- Jakso 5-7 >

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Tampereelta maailmal... Disney ja/tai tähdet... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova