Tuorein sisältö

1899, jakso 6: nanorobottina luokses lillun taas

29.11.2022 klo 22.40 | Luettu: 402 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 6:
The Pyramid


Kun yhteen jaksoon lyödään kauden verran käänteitä, on soveliasta hiljentyä pohtimaan niitä.

Hyvin se pelaa, kun kapu ja tohtori jatkavat "uniin johtavien madonreikien" tutkimista raukean dekkarimaisesti. Se, että myös sivunaamat hohhailevat vahingossa kohti käänteitä, samalla kun joidenkin matkaa yhä aloitellaan, pakottaa sormeni jöpöttämään kohti rytmihäiriöitä. On melko varmaa, että jännä juttu voisi rakentua kiinteämpien teemojen päälle, ja varmempaa, että tarvitsen lomaa tästä vitun ruikuttamisesta.

Muistutus: myös satunnaiset ovet johtavat uniin. Kutsuin tyhjää Prometheus-jollaa "aavelaivaksi". Nyt Kerberos-paatti on aavelaiva, koska harvat eloonjääneet käppäilevät varjoissa ja kohtaavat "kummittelua" väärän oven avatessaan. Vihjatusti "Kerberoksesta saattaa tulla Prometheus", joten mystinen mössö toimii parillakin tasolla, ilmaisinpa asian oikein tai en.

Heinäkenkien takaumaunet selittävät aiemmat heihin liittyvät viittaukset. Tohtorin isä luultavasti on olemassa kohtauksissa, joissa hän tylyttää sekä hahmoja että katsojia: tajuaisitte enemmän, jos vapauttaisitte mielenne... Lisäksi "nanorobotit" (Marvel-leffojen typeriä maagisia haarniskoja vastaavat minilegot) vahvistuvat uhkaavasti leviäväksi homeeksi ja/tai syöväksi.

Jännää, joskaan ei verrattuna edelliseen jaksoon.


Keskiarvo 6 jakson jälkeen:


< Jakso 1-5 --- Jakso 1-7 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Neljäs Night at the ... 'Sun testamentti ei ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova