Tuorein sisältö

1899, jakso 5: tähän saakka pitää jaksaa, sillä nyt muuten tapahtuu

25.11.2022 klo 23.50 | Luettu: 592 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 5:
The Calling


1. jakso eteni rivakasti. Lievän hyytymisen jälkeen 5. jakso etenee rivakammin - ja vahvistaa sarjan Darkin henkiseksi perilliseksi. Vaikken siunaisi Darkia kokonaisuutena, aion nauttia pärinästä kunnes sotku romahtaa.

Juonipaljastuksia.

Jo aloitus on komea kombo. Viime jaksossa kapu tahtoi tietää, miksi tohtorin nimi on aavelaivan matkustajaluettelossa. Nyt kun ihmisiä kuolee kuten siellä, aavelaivan kaapista pelastettu poika sullotaan kaappiin taas. Tämähän on luuppi? Älä turhaan mieti, oletko tyhmä, ettet tajunnut sitä aiemmin, sillä nyt aika pysähtyi kuin The Matrixissa. Ja nyt puolet hahmoista muuttuivat zombeiksi, jotka kävelevät laidan yli mereen, joten hahmojen onkin siirrettävä huomionsa siihen. Hervotonta.

Muttei järjetöntä. Jokin taho valvoo tapahtumia. Aavelaivan poika pysäytti ajan taikakolmiollaan, joten zombiekävelyä voi heti ajatella vaikka vastareaktiona siihen. Jo ennen kuin uhrien määrä vahvistuu, on ilmeistä, että juuri viritetty kliseinen skenaario kahdelle puolelle jakautuneista hahmoista vedetään viemäriin, joten hykertelin luovalle anarkialle varhain.

Eikä siinä kaikki. Ihmemaan Liisaan on viitattu. Tohtori päätyy seikkailemaan "kaninkoloon", joka toimii reittinä mantereelle – tai tohtorin tuttuun painajaiseen. Kapun taas tavatessaan tohtori myöntää olevansa varustamon hullun omistajan tytär. He toistavat edellämainitun tempun, joten se ei ole "vain unta".

Aistitko homman hienouden? Tajuatko mitä mä sönkötän?! Yhdessä jaksossa on pirusti käänteitä, joihin perinteinen loputon mysteerisarja voisi päättää jakson tai jopa kauden, kun kirjoittajien ainoa tavoite on hämmentää ja karata ikkunasta kesälomalle maalattuaan itsensä nurkkaan. Tämä jakso posottaa eteenpäin maanisen määrätietoisesti. Se, että laivalta pääsee pois tavallaan, kehittyy shokista rutiiniksi 15 minuutissa.

Eikä siinä kaikki. [...] Eikä siinäkään kaikki. Mukana on mm. useita vahvistuksia, jotka antavat manialle muotoa.


Keskiarvo 5 jakson jälkeen:


< Jakso 1-4 --- Jakso 1-6 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Sylvester Stallonen ... Sarah Michelle Gella... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova