Tuorein sisältö

1899, jakso 7: vapautan kliseet synneistään, jos ne ovat samalla steampunkia

02.12.2022 klo 23.20 | Luettu: 499 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 7:
The Storm


Jutussa on juonipaljastuksia. Tai väärinkäsityksiä.

Sarja on outo: jos ei vahvistetusti ideoiltaan (mikään ei ole vakiintunut) niin painotuksiltaan. Jaksossa on paikoin antikliimaksimaisuutta kuin liikaa luvanneen saagan viimeisessä kaudessa, vaikka lupauksia vasta viritellään.

Myrsky pauhaa. Sivunaamat ponnistelevat tosissaan. Samalla päähenkilöitä koskeva materiaali vakuuttaa, ettei sivuhahmoilla saati heidän ponnisteluillaan ole mitään merkitystä: myrsky symboloi pian nollaantuvaa luuppia, mihin voi vaikuttaa vain maagisella retrohakkeroinnilla.

Äijä kaiken takana tutkii ihmisluontoa. Ei oleteta mitään, vaan uskotaan häntä tässä: kuolevatkin sivuhahmot palaavat, joten heidän kommentoimisensa on vasta alussa.

Veikkasin jossakin välissä, että aavelaivan mies ja poika ovat tohtorin kadonnut veli eli yksi henkilö kahdessa eri iässä. Naurat: metsään meni, sillä he ovat tohtorin puoliso ja lapsi. Menikö? Mistä olemme varmoja?

Aavelaivan mies puhuu vakain sanoin tuosta ja siitä, että kaikki ovat jumissa simulaatiossa, jossa ihmisten muistoja manipuloidaan. Hän ja valvova äijä kilpailevat siitä, kumpi saa tohtorilta mystisen "avaimen", joka on avain. Valvova äijä on niskan päällä, mutta jos tämä on The Matrix, hänkin näyttää olevan sen sisällä. Miksi matrix luo osan illuusioista videoruuduilla, jotka menevät herkästi epäkuntoon? Onko vuosi oikeasti 1899 ja tämä on steampunk-matrix?

Luuppi ei nollaannu vielä ainakaan eloonjääneiden näkökulmasta, vaan he päätyvät 1800-luvun steampunk-Windowsin roskakoriin kapun seuraksi. Hauskaa.


Keskiarvo 7 jakson jälkeen:


< Jakso 1-6 --- Jakso 1-8 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Etusivu uusiksi, Mau... Yksi maailman tunnet... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova