Tuorein sisältö

Succession 10/39: puudeleita paneva dobermanni voittaa perheriidat

06.05.2023 klo 23.00 | Luettu: 1014 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 10:
Nobody is Ever Missing


Hääpäivä alkaa, kun veli ilmoittaa isälle aloittaneensa perheyrityksen valtauksen. Pikkuveli säikähtää, että satelliitin laukaisun hutilointi tappoi väkeä. Edetään jo teennäisiin maljapuheisiin. Ironia ja muu avautuu, vaikka pokat pitävät, mutta kai kauden loppuun saadaan tilaamani manifesti?

Pidin mahdollisena sitä, että häät päättävät suhteen. Seremonian jälkeen nainen toteaa pettäneensä ja kenties olevansa kykenemätön monogamiaan. Mies on luuseri ja nilkki, mutta se ei ole tärkein ajatus, kun hän hyväksyy tilanteen ja käy uhoamassa toiselle miehelle. Hahmot ovat ikäviä, mutta heillä on tasoja, joten siinä on jotakin mukavaa, jos nämä kaksi ovat ikäviä reilusti & sitä kautta kuin toisilleen luotuja.

Karismasta vapaan kaappariveljen ja saatanallisen faijan keskustelu alussa on vangitseva. Hääparin setin jälkeen ei ole lupa valittaa. Sitten kaappari ajaa järveen kokkelipäissään, jolloin palvelija kuolee. Hmm?

Päihdeongelmaa alustettiin. Käänne saattaa kummitella yhä jaksossa 38. Jaksolla on aikaa antaa tilanteen hengittää: kaappari horjuu takaisin juhlapaikalle ja yrittää näytellä normaalia. Käänne menee läpi - ainakin asiayhteydestä irrotettuna? Koin hienoisen vastareaktion. Odotin juonittelua.

Lopetus kuitenkin on se manifesti. Isi haistaa totuuden. Isi välittää, isi hoitaa. Pojan ei kannata vaivata päätään enää kaappauksellakaan. Paljon jää kesken, mutta jos sarja olisi äkisti lopetettu, jakso tekisi kaudesta tyydyttävän paketin: vapiseva pyrkyripentu luuli faijan vetelevän viimeisiään, mutta faija voittaa aina. Tämä tosielämän ilmiö, jossa äärialfa panee missejä ja nöyryyttää jälkikasvuaan, vastaa sitä kun puudeleita paneva dobermanni syö pentunsa, joten en neuvo ihailemaan isukkia.


Keskiarvo 10 jakson jälkeen:


< Jakso 9/39 --- Jakso 11/39 >

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Britannian tavoitelt... Megan Foxista eronne... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova