Tuorein sisältö

Succession 13/39: muistatko, kun alistuit ryhmäpaineiden alla? (Köh, luuseri, köh.)

03.06.2023 klo 21.00 | Luettu: 733 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 3:
Hunting


Totuus "perheyrityksestä" on suhteellisen avoin 12 tunnin jälkeen. Mediafirma on valtava. Patriarkka Brian Cox järkeilee, että paisuminen häätää nurkanvaltaajat. Tytär esittää osuvimman huomion: jos kilpailijat niellään, mistä saa enää oikeita uutisia? On taas muisteltava aiempia täkyjä ja ajatuksiamme Fox Newsistä ja muusta Jenkkilän korruptiosta. Ja sitten teema jää taustalle: taas & luontevasti.

Kirjoittajien huoneessa oli hassut päivät, sillä kyynisyyden kylkeen tulee dialogia tyyliin "en tahtoisi pissiä omille kintuille, mutta on pissiä". Jakson alussa maalaisserkku ehtii lausua pari adjektiivia toimittajalle, ennen kuin serkku säikähtää. Hömppämäisesti setä Cox sitten raivoaa tuntemattomasta tietovuotajasta, kun firman eliitti lähtee metsästysreissulle. Pyssyjen kanssa.

Kukaan ei pissi kintuilleen (vaikka lähellä käydään), joten eritteet eivät ole sarjan virallinen maneeri enää. Kissanristiäisissä on kaavamaisuuden tuntua, kun sarja etsii tilaisuuksia pitää mukakiireiset heput samassa tilassa.

Serkun pieni moka on vain tapa tehdä jaksosta henkilökohtaisempi. Coxilla on laajempia murheita. Firman retriitti menee alati farssimaisempaan suuntaan, mitä pidin huvittavana - kunnes en enää pitänyt.

Pätevä jakso on. Yleisesti ottaen olen niin jyrkkä ryhmäpaineiden vastustaja (nilkkien, byrokraattien ja porvarien edessä - ala-asteelta lähtien), että jos suurfirman pösö kirjaimellisesti pistää alaiset röhkimään kuin siat, en enää hihittele, vaan alan menettää perustason kiinnostuksen pomoa ja uhreja kohtaan.

Toistan: yleisesti ottaen. Coxin pojat eivät röhki, joten tärkeimmät jännitteet ovat mutkikkaampia. Serkku ja vävy valitettavasti röhkivät, mutta sitäkin on alustettu.


Keskiarvo 13 jakson jälkeen:


< Jakso 12/39 --- Jakso 14/39 >

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Grammy-palkittu tuot... "Aidosti kamala" kau... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova