Tuorein sisältö

Succession 20/39: elikkä nyt tilanne on sama kuin 1. kauden puolivälissä?

10.07.2023 klo 21.00 | Luettu: 1454 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 10:
This Is Not for Tears


Isin lupailemaa veriuhria ei ole päätetty. Isille ehdotetaan häntä itseään. Vaihtoehtoinen tapa olisi tehdä osakeyhtiöstä yksityinen (tms), mutta nuorin poika varoittaa epävakaasta kumppanista, vaikuttaen vaihteeksi hyödylliseltä.

Kongressikuulusteluita jatketaan tovi, mutta se vaikutelma pitää, että jännitteitä jää käyttämättä. Kriisi on yhä päällä, mutta pinnallisessa mielessä jakso on kiireetön epilogi, jossa hahmot märehtivät huvijahdilla.

Sarja on melko prikulleen puolivälissä, kun isukki kysyy lähipiiriltä, pitäisikö hänen uhrata itsensä. Ei, ei, nyt tarvitaan jatkuvuutta, toistelevat kaikki. Tätä seuraa hieno sessio, jossa puoliksi kohteliaat, puoliksi nöyrät ja perin kihtiset hahmot yrittävät myydä parempana uhrina jonkun muun kuin itsensä. "Prinssi Charlesiksi" haukkumani veli ainoana ehdottaa itseään, mutta hän ei ole tehnyt koskaan mitään, joten eihän semmoista voi uhrata.

Isi yrittää vielä muuta. Lopullinen valinta on Kendall: toiseksi vanhin poika, entinen seuraaja, epäonnistunut vallankumouksellinen, turmakolarin osapuoli & lahnan karismalla siunattu lapanen. Okei, mutisee Kendall. Hän vaikuttaa kerjäävän isiltä valkoista valhetta siitä, että asiat olisivat voineet mennä toisin, mutta ukko tylyttää häntä.

Siispä Kendall pettää isin taas. Vaikea oli muuta epäillä. Tilanne on pitkitetty. Kausi ei panostanut poliittisten ja taloudellisten vastustajien elävöittämiseen, joten pakkohan jännitteiden on tulla sisäpiiristä. Edellisen kauden huipennuksen mukaan Kendallin on pakko totella isiä, joten mitä pitäisi ajatella nyt? Isin (huono) maine meni? Seuraavaksi menee pojankin? Se on hauska fantasia, että isi pelaa neliulotteista shakkia ja tahtookin seuraajansa olevan "tappaja", mutta yksityiskohdat eivät täsmää.

Sarja on hyvä mutta yliarvostettu. Sitä pitää miettiä, mikä jännitteissä mättää, ja yksi vastaus on se, että "maalaisserkku" on jo samanlainen mäntti kuin muutkin sen sijaan, että "viaton nuorukainen" olisi vasta myymässä sielunsa. Jos tämä olisi ensisijaisesti poliittinen trilleri ja satiiri, eikä "kamala perhedraama", perhejuhlat olisivat käynnissä alle 50% ajasta.


Keskiarvo 20 jakson jälkeen:


< Jakso 19/39 --- Jakso 21/39 >

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Joaquin Phoenix on N... Ken on miekkosista k... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova