Tuorein sisältö

Star Wars: Ahsoka 8/8: sarja on eeppinen kuin Gladiaattorit! Huomaa monikko ja odota temppurataa.

14.10.2023 klo 23.00 | Luettu: 2250 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Minisarja - Jakso 8:
The Jedi, the Witch, and the Warlord


Tämä ei ole jakso, eikä tämä ole minisarja, mutta kehaisen toimintakohtausta. Pahiksella on avaruuslaiva. Hän suhtautuu itsetietoisesti siihen, että on aivan sama, onko hänellä soutuvene vai Kuolontähti: sankarit tunkevat kyytiin ja pilaavat kaiken. Hän pommittaa kunnolla ja yrittää yllättää sankarit meganoidalla ja zombiearmeijalla, ainoana tavoitteenaan hidastaa heitä. Ei ole tarvetta vaatia esimerkiksi yllätyskuolemia, kun jännitteet on määritelty.

Lopetus on taatun epämääräinen. Sankarit yrittävät ottaa avaruusaluksen kiinni juosten, koska oma kippo putosi. Sitten kippo onkin korjattu, joten olisi ehkä kannattanut avustaa korjaajaa kiihkoilun sijaan. Kipon korjaamisella ei sinänsä ole selkeää merkitystä, kuten ei ole lopulta silläkään, että yksi sankari pääsee pahisten kyytiin. Loppu.

Yhteenveto. Sarja väitti alussa, että Ezra Miller (sic) ja suursmurffi Thrawn ovat kateissa ja tosi tärkeitä. Kun hahmojen näytellyt versiot seikkailevat ensi kertaa, on välttämätöntä esitellä heidät uudelleen kunnolla, mutta sarja vihjaili miten sattuu. Nyt Ezra ja smurffi ovat palanneet ja vapaita tekemään mitä vaan - ehkä ryhtymään franchise-yrittäjiksi tai menemään yliopistoon -, mutta samalla sarjan vakiosankarit ja -pahikset "katosivat". Tämä on antitarina. Turhat hahmot vain vaihtoivat paikkoja.

Pari jaksoa sitten höpisin, että uusi "Lappi-planeetta" saattaa olla muinainen Maa. Taru sormusten herrasta tosiaan kertoo siitä, millainen Maa oli ennen tunnettua historiaa. Mitä tekee Ray Stevenson nyt? Pönöttää Taru sormusten herrasta -tyyppisen jättipatsaan kädellä ja katsoo kohti Tuomiovuorta. Sarjan kuvasto toimii usein - ja näin se tarkalleen sanoen toimii. Kun Ahsoka katsoo toiseen suuntaan, niin siellähän on se valoilmiö, joka siunaa Simban tulevaksi Leijonakuninkaaksi. Nyt kaikki täsmää. Vader uudelleensyntyy Mufasaksi ja Stevenson on Sauron tai Väinämöinen.


Keskiarvo 8 jakson jälkeen ja lopullinen arvosana:


< Jakso 7/8

Katsottu: Disney+


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Star Wars: Ahsoka 7/... Kurt Russell tietää ... >

Keskustelut (2 viestiä)

RebelsFani

14.10.2023 klo 23.46 4 tykkää tästä

Sarja oli loppuarviolta ok 3 tähteä. Parhaita olivat jaksot 4 ja 5. Oli kiva nähdä vanhat tutut, mutta käsikirjoitus oli taas kerran heikko lenkki. Zombieista en ylipäätään välitä, ja miksi piti tehdä Sabinesta jedi... Ei ole edes uskottavuuden rajamaissa.
lainaa
rottakoira

15.10.2023 klo 14.30 3 tykkää tästä

Heittämällä paras Disneyn Star Wars -sarjoista, vaikka ei todellakaan mikään mestariteos etenkään tuon käsikirjoituksen osalta. Itse Ahsoka hahmoista heikoin, jatkuvasti kädet puuskassa pönöttäen.

Mutta oli valomiekkoja, jedejä, sithejä, Thrawn, kummallisia otuksia ja hauskoja droideja ja kunnon eeppistä mätkettä avaruudessa eli juuri sitä, mitä otsikon alle pitäisikin kätkeytyä. Esiteltiin uusia mielenkiintoisia hahmoja ja hiveltiin fanien kutkutuspisteitä edestä ja takaa cameoiden ja lore-viittausten muodossa.

Efektit parasta mitä TV:ssä tai valkokankaalla nähty vähään aikaan ja musiikkikin potki mukavasti. Kiva odottaa jatkoa se pari vuotta.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova