Tuorein sisältö

The Boys 4-2: oikeistolaiset sikiävät niin nopeasti, ettei housuja ehdi jalkaan vetää

15.06.2024 klo 15.00 | Luettu: 596 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 4 - Jakso 2:
Life Among the Septics


"Maailman älykkäin nainen-... henkilö" suhtautuu tyynesti uuteen hommaansa Homelanderin avustajana. Hän yllyttää pervoa Vesimiestäkin syleilemään supertyyppien etuoikeuksia. Perinteisempää rasismia ja sovinismia hän tummana naisena vastustaa. Vilkaise mitä tahansa menestyvää oikeistojengiä ja löydät "odotukset rikkovan" vähemmistömaskotin, jotka toisinaan ovat jengin keskitasoa terävämpiä eli ilmeisiä opportunisteja. Vertaukset eivät siis ole järin vertausmaisia. En kuvaile satiiriksi sitäkään, kun erinäiset tyypit käyvät oikeistomessuilla salaliittoja ihmettelemässä. Kiinnostavaa on se, että tätä versiota tästä hahmosta luultavasti aiotaan käsitellä kattavasti samalla kun sarja virittelee loppuhuipennusta.

Iso osa jaksosta kuluu taas supersankareiden julkisuuskuvan hiomiseen propagandaelokuvilla, kun Homelanderin pojalle yritetään lavastaa sankariteko ja aiemmista tempuista vaihdetaan pari sanaa. On se ihmeellistä, miten korkeatasoisia elokuvista kertovat elokuvat aina ovat: jostakin on taas aidonnäköisiä kameroita, uskottava sininen kangas ja muita tykötarpeita vuokrattu! Käytännössä: Will Ferrell piipahtaa näyttelemässä itseään, joten ehkei laiskuusennätystä hätyytellä.

Iso brändin mukainen jekku on monistuva mies. Jokaisessa tarpeeksi pitkässä tällaisessa on sellainen, mutta edes yhtä raju ja ryhmäseksivitsejä harrastanut Invincible-sarja ei kehdannut tai ymmärtänyt esittää, että kopiot tietenkin syntyvät alasti. Se tuntuu kai jo satiiriltakin, kun mainitut salaliittohyypiöt vaahtoavat Hollywoodin ja hallituksen satanistisista perversioista, vaikka yksi heistä on muna heiluen taisteleva monistuja, joka panee itseään.

Varsinaisten sankareiden juonista en keksi sanottavaa jos en valitettavaakaan.


Keskiarvo 26 jakson jälkeen:


< Jakso 4-1 --- Jakso 4-3 >

Katsottu: Amazon Prime Video

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Muistatko, yksi maai... Näyttelijä Milla Jov... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova