Tuorein sisältö

Kotimaisella elokuvalla meneillään vahva vuosi

13.09.2010 klo 12.10 | Luettu: 1807 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Kotimaiset elokuvat ovat myyneet tänä vuonna jo yli miljoona lippua, mikä on enemmän kuin viime vuonna yhteensä. Nousua on 17 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Yleisesti ottaen elokuvissa on käyty 6 prosenttia ahkerammin kuin 2009.

Digitalisoidut elokuvateatterit ovat mahdollistaneet laajemman ja yhtäaikaisen levityksen kotimaisille. Muun muassa menestysdokumentit Reindeerspotting - Pako joulumaasta ja Vesku ovat pyörineet kymmenissä kohteissa, kun aiemmin dokumentteja esitettiin vain muutaman kopion voimin isoissa kaupungeissa.

Vuoden suosituin kotimainen on Risto Räppääjä ja polkupyörävaras 319 497 katsojalla. Vain Sex and the City - Sinkkuelämää 2 on kiinnostanut tänä vuonna useampaa suomalaista.

Havukka-ahon ajattelija myi itsensä 210 636 katsojalle. Sisko tahtoisin jäädä on yltänyt jo lukuun 109 943. Jos rakastat on kerännyt 83 893 katsojaa. Reindeerspotting - Pako joulumaasta kiinnosti 63 686 silmäparia ollen katsotuin dokumentti.

Loppuvuonna ohjelmistoon ehtivät saapua vielä Täällä Pohjantähden alla II, Napapiirin sankarit, Harjunpää ja pahan pappi, Rare Exports ja Maaginen kristalli.

V2.fi on arvostellut tänä vuonna seuraavat kotimaiset: Jos rakastat, Havukka-ahon ajattelija, Paha perhe, Reindeerspotting, Miesten vuoro, Vähän kunnioitusta, Sisko tahtoisin jäädä, Muumi ja punainen pyrstötähti ja Prinsessa.

Arvosanojen keskiarvo on 2,4 tähteä / 5 tähteä, minkä perusteella Suomen elokuvateollisuus on noussut kansainväliselle tasolle.



Lähde: Suomen elokuvasäätiö

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Jennifer Lynchin kää... Tuomari Nurmiosta ki... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova