Tuorein sisältö

Ennakkossa Ridge Racer Unbounded

Manu Pärssinen

19.12.2011 klo 09.33 | Luettu: 3837 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Kotimaista japanilaisin maustein

Viime viikolla suomalaiset pelimediat pääsivät tutustumaan Bugbearin Ridge Racer Unboundedin uusimpaan versioon. Pasilan pelistudiolla esiteltiin peliä lyhyesti ja ensimmäistä kertaa näytettiin ominaisuus, josta aiemmin ei ole puhuttukaan: kenttäeditorin Advanded Mode. V2.fi muiden mukana pääsi myös testaamaan itse kenttäeditoria, moninpeliä kuuden pelaajan voimin sekä joitakin yksinpelitiloja.

Ridge Racer -pelisarja Unboundedista tulee mieleen lähinnä driftailun ja sitä seuraavan buustin tarpeesta, muuten ollaan huomattavasti lähempänä Burnout- ja Flatout-pelejä. Tämä ei kuitenkaan ole huono asia kuin RR-puristeille, jotka saavat aivan vapaasti vetää herneitä nenään. Arcaderälläyksen ystäville RRU on ehtaa adrenaliinihupaa.

Scalextric kohtaa LegotYksi Bugbearin tavoitteista on ollut tehdä mahdollisimman helppo kenttäeditori ja vaikka esittelyssä oli vain aikainen rajoitettu versio (30 rakennuspalikkaa - valmiiseen luvattiin 150), siinä on onnistuttu. Tarkempi tavoite oli se, että ‘kuka tahansa voi tehdä kisaradan minuutissa’ ja kyllähän siinä ajassa peruskiekuran aikaiseksi saikin. Nyt esiteltiin myös Advanded Mode -tila niille, jotka haluavat nysvätä kenttien kanssa enemmän.

Advanced-tilassa valmiisiin mutkiin voi lisätä mm. hyppyreitä, esteitä, räjähteitä ja monenmoista muutakin. Jännä idea on se, että pelaajalle/kentän rakentajalle ei välttämättä mitenkään näytetä, mitä kaikkia reittejä tiettyyn radan osaan on mahdollista tehdä tai mistä rakennuksista pääsee läpi, joten rakentelun ilon lisäksi saa löytämisen riemua. Rakentelun määrää rajoittaa muistibudjetti, mutta Bugbearilla luvattiin, että noin kuusi minuuttia kestävän kierroksen pituisia ratoja pystyy rakentamaan.

Bugbear on kiinnittänyt erityisen paljon huomiota siihen, että vaikka pistäisi vierekkäin satama-aluetta, tehtaita ja pilvenpiirtäjiä, kaikki sopii visuaalisesti yhteen. Ei sillä, että vauhdikkaan kisailun lomassa ehtisi paljon maisemia katsella, mutta ainakaan ympäristön erot eivät ottaneet silmään.

Radan reunoja hipoenMoninpelitunnelmista ei saa vielä julkisesti kertoa, mutta yksinpelinkin perusteella voi kertoa, että kulkupelit käyttäytyivät juuri siten, kuin auton haluan arcadeajelussa käyttäytyvänkin. Pitkänkin liu’un jälkeen hallinta palautui sopivalla ohjausliikkeellä ja mokista sai syyttää pääasiassa vain itseään. Yksinpelitiloista pikatestattavana olivat The Unbounded, Proving Grounds, Crash and Burn, Lone Drifter, Only One Chance ja Public Menace.

Lone Drifterissä kisataan aikarajaa vastaan ja lisää aikaa saa nimenkin perusteella driftaamalla. Nähdyn perusteella tämä vaikutti yksinkertaisimmalta huristelulta, mutta maaliin asti pääseminen vaati vakaata kättä ja herpaantumatonta keskittymistä. Myös Only One Chance -tilan nimi kertoo, mistä on kyse: se on kerrasta poikki, mikäli auto mäjähtää seinään. Restart onnistuu onneksi nopeasti. Public Menace taas tuo mukaan Terminator 2 -tunnelmia, kun pelaaja istutetaan rekannupin kyytiin ja tavoitteena on tuhota mahdollisimman monta poliisiajoneuvoa.

Ridge Racer Unbounded julkaistaan maaliskuun alussa ja kun kysyin tiimiläiseltä “Tuleeko kiire?”, vastaus oli yksiselitteinen “Aina tulee kiire!”. Arcadeautoilujen suurena ystävänä itselleni jäi ainakin nälkä päästä testaamaan peliä lisää, joten uskottava on, että Bugbear urakastaan selviytyy kunnialla.V2.fi | Manu Pärssinen
< Listasunnuntai #115... Joulumarkkinoiden Mo... >

Keskustelut (4 viestiä)

asdasd

Rekisteröitynyt 27.09.2010

19.12.2011 klo 15.02

Pitäiskö jo tässä vaiheessa innostua?
Multa se ainakaan jostain syystä onnistu.
lainaa
Appe

Rekisteröitynyt 15.09.2008

19.12.2011 klo 16.31

asdasd kirjoitti:
Pitäiskö jo tässä vaiheessa innostua?
Multa se ainakaan jostain syystä onnistu.


Jostain syystä tä innostaa yhtä paljon ku Steamista vahingossa löytynyt Flatout 3. Ridge Racer Ridge Racerina ja Flatout Flatoutina (Bugbearilta, ei Hollannista).
lainaa
jepulis

19.12.2011 klo 18.33

No minä olen aika innoissani ku ei ole hyvää arcade kaahailua kohalle osunu taas hetkeen. Tämä kuulostaa hauskalta peliltä. Eikä edes Ridge Racer nimi tuota tuskaa kun, en ole yhtäkään aikaisempaa pelannut. Ei tarvitse miettiä millainen pelin olisi pitänyt olla, kun nyt on kerta Ridge Racer.
lainaa
Weknowwhatjonnesdo

19.12.2011 klo 20.21

jepulis kirjoitti:
No minä olen aika innoissani ku ei ole hyvää arcade kaahailua kohalle osunu taas hetkeen. Tämä kuulostaa hauskalta peliltä. Eikä edes Ridge Racer nimi tuota tuskaa kun, en ole yhtäkään aikaisempaa pelannut. Ei tarvitse miettiä millainen pelin olisi pitänyt olla, kun nyt on kerta Ridge Racer.


Kokeileppa. Kunnon arcadeajelu jossa tarvitaan taitoa eikä mitään romurallifestiä

Siis kenttäeditorissa saa laittaa räjähteitä? Nyt tiedän millaisia 90% käyttäjäjonnejen tekemistä radoista on. Ihan kuin Halossa melkein kaikki kentän ovat pelkkää fusion coil murhaa
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova