Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Roccat Kiro

Manu Pärssinen

06.03.2016 klo 14.06 | Luettu: 3894 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Molemmin puolin tyytyväinen
Roccatin Kiro vaikuttaa ensinäkemältä keskikokoiselta perushiireltä, joka sopii esimerkiksi hyvin läppärin kaveriksi ja siinä hommassa se onkin kulkenut mukanani nyt kolmisen viikkoa. Siistin, vaikka ehkä vähän tylsän, näköinen hiiri saa lisätyyliä kahdesta erityyppisestä muovista, joista sen reunoilla on kiiltävämpää ja päällä mattapittaisempaa mustaa. Itse pidin mattapinnan materiaalia hieman liian liukkaana verratessa esimerkiksi Razer Diamonbackiin, mutta muuten Kiron käyttö ei synnytä kirosanoja (ba-dum-tshhh!). Pinnan mainostetaan kuitenkin olevan “hikeä vastustava”.


Mikä Kiron sitten erottaa kilpailijoistaan? Sitä mainostetaan maailman ensimmäisenä “superdextrous”-hiirenä, mikä tarkoittaa, että se sopii erinomaisen hyvin sekä vasen- että oikeakätisille. Tämä toteutetaan modulaarisuudella: reunojen kiiltävät paneelit lähtevät pienellä nostoliikkeellä irti (kiinnitys on magneeteilla) ja niiden tilalle voi vaihtaa paketista toiset. Mukana tulevissa moduuleissa toisessa nimittäin on eteen/taaksepäin-painikkeet ja toisessa ei. Jännä idea ja varmasti monen vasenkätisen tai “pidänpä hiirtä välillä toisella puolella, jotta paikat eivät rasitu” -käyttäjän mieleen. Käytettäessä paneelit eivät kuitenkaan kilise, nitku tai hölsky, mikä kielii hyvästä tuotekehityksestä.


Ominaisuuksiltaan Kiro on moneen hommaan varsin riittävä: 2000 DPI:n tarkkuuden voi nostaa tarvittaessa 4000:een ja sen napit sekä rulla tuntuvat käytössä tarkoilta ja laadukkailta. 16,8 miljoonan värin valot alkavat olla jo tuttuja monesta hiirestä, mutta toinen “lähes vakio” pikkuominaisuus tästä hiirulaisesta puuttuu: punotun hiirijohdon sijaan siinä on peruslaatuinen muovipiuha. Roccatin molempipuolihiiri ei tosin ole hinnan kiroissa (sainpas vielä toisenkin puujalan tähän mukaan), vaan sitä myydään hieman yli 50 euron lapulla.

Roccat on lupaillut, että vaihdettavia sivupaneeleita saattaa tulla jatkossa lisääkin - jopa itse 3D-tulostettavina versioina.

Hintaluokka: 55 euroa
Lisätietoa: Roccat


V2.fi | Manu Pärssinen
< Oscar-gaalaa odotell... V2.fi testasi: Googl... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova