Tuorein sisältö

Tammerfest 2017: metallin ilta oli yllätyksiä täynnä – Sara, Lasten hautausmaa ja Koljosen Tiekiista festarikuvissa

Jukka O. Kauppinen

23.07.2017 klo 18.00 | Luettu: 5305 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen

Tammerfest-festarien metallinen lauantai-ilta Pakkahuoneella tarjosi varomattomalle kävijälle melkoisia yllätyksiä. Äijähevin sijaan ilta olikin täynnä yllättäviä genrekäänteitä.
Iltaa lämmitelleet artistit Sara, Lasten Hautausmaa ja Koljosen Tiekiista olivat näet jokseenkin kaukana illan tähdistä, tauolta palaavasta Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus –yhtyeestä. Mutta jokainen harppoi vieläpä aivan eri sivupoluille.

Sara


Sara soitti yllättävänkin melodista ja tyylikästä suomenkielistä rockahtavaa metallia, jossa oli mukava myös mukavasti syntetisaattoreita ja kone-efektejä. Erinomaiseen sointiinsa nähden yhtyeen tuntemattomuus tuntuu jopa yllättävältä, sillä se on kuitenkin perustettu jo 1995 ja julkaissut seitsemän täyspitkää. Tsekatkaas metallistit tätä tarkemmin, voitte yllättyä.Lasten Hautausmaa


Lasten Hautausmaan aloittaessa genrehyppy olikin melkoinen, kun lavalle nousi melankolisevasti molliava rock-yhtye, joka nojasi monin paikoin jopa puhtaan proge puolelle. Yhtyeen vaikutteiksi on heitelty muun muassa Mana Manaa ja Noitalinna Huraata, mutta matkan edetessä tahdit muuttuivat kohti raskaampaa rockia. Metallista ei tosin voinut missään kohtaa puhua, mutta taival oli sävykäs ja persoonallinen, joskin myös erittäin vähäeleinen melkoisesta miehistökatraasta huolimatta.Koljosen Tiekiista


Illan hämmentävimmän kattauksen tarjoili kuitenkin tiemmä Viikate-yhtyeen keikkabussissa syntynyt punk-hupibändi Koljosen Tiekiista. Raskaamman metallin ammattilaiset keikkailevat huvikseen myös punk-bändinä, jossa yhdistyvät riemastuttavalla tavalla HC-punkkia soittavat Eläkeläiset, Kummeli ja jopa Bat & Ryyd. Tosin ilman viimeksi mainitun taustanauhoja.
Ja että olikin riemastuttavaa. Vaikka kyseessä onkin terapiabändi, on Koljoselta julkaistu kuusi”albumia”. Soitto siis sujuu, vaikka jallua ja muita virvokkeita kuluukin pelottavaa tahtia. Toivottavasti kaverit eivät joudu roudaamaan itse. Ja hyvä, että biisien nimet ja usein tarinatkin avattiin välibiiseissä, sillä eihän sanoituksista saanut juuri mitään selvää. Paitsi silloin, kun se sekunnin mittainen biisi vedettiin kolmesti yleisökaraoken kera.
Herra taiteilijoiden revittely ja riemu näkyi ja kuului, ja yleisökin sai nauraa kippurassa. Tätä on aivan pakko rakastaa.
Lähes Eläkeläisten tasoinen huumoripaketti. Menen taatusti seuraavallekin keikalle.Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus –kuvat löytyvät omasta jutustaan.

Lisätietoja: http://tammerfest.fi/ohjelma
Lisää Tammerfest 2017 –uutisia ja festarikuvasettejä.

V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Tammerfest 2017: rok... Tammerfest 2017: Tim... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova