Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Razer Huntsman Tournament Edition

Anne Kukkura

15.11.2019 klo 18.13 | Luettu: 5225 kertaa | Teksti: Anne Kukkura

Nopeutta ja tyyliä ilman numeronäppäimiä
Uutta Razeria pukkaa taas, tällä kertaa tenkeyless-mallista. Huntsman TE:ssa numeronäppäimistö on siis pudotettu pois oikeasta laidasta, joten pöydälle jää huomattavasti enemmän tilaa sitä tarvitsevalle. Monien suurempien näppäimistömallien rinnalla Huntsman TE näyttää ja tuntuu pieneltä ja yllättävän suloiselta. Kulma säätyy kaksilla eri kokoisilla jaloilla ja irroitettava, taipuisa USB Type-C-kaapeli sujahtaa omaan porttiinsa vasempaan takakulmaan tukevasti ja näppärästi. Jos haluaa käyttää omaa piuhaansa mukana tulevan sijaan, sopii sekin todennäköisesti samaiseen, tilavaan koloon.


Näppäimistö tulee Razerin lineaaristen, punaisten optis-mekaanisten (Linear Optical) kytkinten kera, eli violetilla, napsahtavalla kytkimellä Huntsman TE:a ei ole lainkaan saatavilla. Käyttöikää luvataan 100 miljoonaa klikkausta, mikä kuulostaa yllättävän paljolta. Vaikka lineaarinen ei olekaan oma suosikkini kytkinrintamalla, on näissä kyseisissä kytkimissä mukavasti hiukan painoa pohjaan painettaessa, 40 gramman verran. Optinen piste tulee vastaan kuitenkin hyvin nopeasti, sillä kytkeytyminen tapahtuu 1,0 mm syvyydessä. Toisaalta pelatessa kevyt painallus voi olla mukava, etenkin E-urheilua ajatellen, mutta kirjoittaessa virheiden määrä tuntui lisääntyvän räjähdysmäisesti, ennen kuin kepeyteen tottui. Näppäilyn meluisuudesta en kuitenkaan nauttinut. Näppäimen painuessa pohjaan kantautuu kova, äänekkäästi kaikuva kopina suoraan kevyestä alumiinirungosta, vaikka alla olisi paksu hiirimatto. Runko antaa hiukan periksi taivutettaessa, mutta normaalissa käytössä joustoa on olematonta. Kytkimet on sijoiteltu rungon päälle, eli puhtaanapito on helppoa ja ulkonäkö siisti.

Kytkimiä verhoavat näppäinhatut ovat mukavan tuntuista, teksturoitua PBT-muovia. Kiillottuvaisuudesta on vaikea sanoa mitään tällä hiukan lyhyemmällä testijaksolla, mutta ainakaan heti käyttöön päästyään näppäinten pinta ei kulahtanut, vaan ne näyttävät ja tuntuvat yhä upouusilta. Hienojakoisempaa pölyä ne kuitenkin keräävät pintaansa herkästi, vaikka rungon ja näppäinten välistä onkin helppo putsailla kertyviä sotkuja. Sananen myös RGB-spekseistä kiinnostuneille siitä, että näppäinhatut päästävät allaan olevan valon todella vaihtelevasti läpi, joten vaikutelma on aika laikukas ja epätasainen. Värisävyt sen sijaan ovat todella tarkat ja hyvän näköiset.


Tavalliset media- ja hallintapainikkeet, kuten äänentasojen säätö, toiston hallinta ja Razerin oma pelimoodi löytyvät valmistajalle tyypillisesti F-näppäinten rivistöstä integroituina. Lisäksi näppäimistö sisältää sisäisen muistin viidelle eri asetusprofiilille, jonne sopivat niin makrot kuin muutkin erityisfunktiot, joita voi luoda ja soveltaa laajalti Razer Synapse-ohjelmistossa mielensä mukaan. Merkkivalot näkyvät suoraan näppäimissä itsessään, esimerkiksi Caps Lock hohtaa valkoisena ollessaan aktiivinen.

Yleisvaikutelma on laadukas, melko tukeva ja turhia kikkailematon. Äänekäs kolina häiritsee käytössä, mutta sievä mattamusta ilme, nopeat painallukset ja pieni koko ovat näppäimistön suuria vahvuuksia. Näppäimistöön on saatavana erikseen Razerin oma tenkeyless-koon rannetuki, mutta tavallaan sitä olisi kaivannut osaksi myyntipakkausta, etenkin hintaluokan huomioon ottaen. Kokonaisuutena Huntsman TE on söpö kumppani E-urheilijalle, FPS-pelaajalle tai muuten vain kivaa, lineaarista pikkunäppäimistöä kaipaavalle.


Hintaluokka: n. 150 €
Lisätietoa: Razer

V2.fi | Anne Kukkura
< V2.fi testasi: Kolme... V2.fi testasi: Arlo ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova