Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Trust GTX 698 Torro - pelaajan edulliset 5.1-tilaäänet

Jukka O. Kauppinen

16.02.2020 klo 11.00 | Luettu: 5198 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen

Vilkkuvia värejä ja synkkiä bassotaajuuksia

Kaipaatko elämääsi lisää ääntä, bassoa ja kenties värejäkin? Say nou more, Trust Gaming nostaa kätensä ja haluaa tulla pöydällesi.

Trustin GTX 698 Torro -kaiutinsarja on näppärä ja edullinen 5.1-tilaäänijärjestelmä, jolla saa mukavaa musiikillista ja RGB-värillistä iloittelua niin peliensä kuin muun viihteen kyydittäjäksi.

Torro on viiden kaiuttimen ja bassoelementin kokonaisuus, joka ensikoskettelultaan antaa ehkä hieman heppoisan vaikutelman. Keski- ja sivukaiuttimet ovat kevyenpuoleiset, vaikka ulkoasussa ei olekaan mitään vikaa. Ne vain liikahtelevat ja kallistelevat pikku tuuppaisuista ja omalla täydenpuoleisella pöydälläni huomasin usein, että lähimmät kaiuttimet olivat siirtyneet ja kääntyneet paperien ja muun roinan koskettelusta. Penseän sedän täytyy myös kritisoida pikkukaiuttimet ulkoasuhuijausta - ne ovat sisältään tyhjää täynnä, eihän siellä ole kuin yksi pieni elementti. Feikkidesignia, tsot tsot.

Bassoelementti on sen sijaan jo astetta tuhdimpi. Myönnettäköön, että onhan se myös varsin näyttävä, kun laitteen päästää kunnolla RGB-bailaamaan. Sillä mitäpä nykyaikaiset pelilisälaitteet olisivat, jos niissä ei olisi valmiiksi värishowta? Torron leiskuvaan väriesitykseen on kaikkiaan seitsemän erilaista vaihtoehtoa, omin päin tapahtuvasta värien tanssahtelusta ja liukumista musiikin mukaan tapahtuvaan sykähdyntään. Toki valot saa pois päältäkin, jos tanssivat pelidiskovalot eivät sovi omaan makuun.Torrossa on myös hyvät liitännät - sen saa kiinni tietokoneeseen niin stereo- kuin monikanavaääninä. Lisäksi siinä on 3,5-millinen sekä optinen äänisisääntulo, joten samaan kokoonpanoon voi liittää niin pelikonsolin kuin tietokoneen - ja mikseipä myös kännykän. Johan mobiilipelien äänet soivat kunnolla. Paketin mukana tulee valmiiksi kaapelit kaikille erilaisille laitteille.

Jotta onhan se hyvännäköinen kokonaisuus, väreissä ja ilman. Käyttöönottokin on joko ihan helppoa tai vähän ärripurrista riippuen ihan omasta peli/työpisteen kokoonpanosta - johtoja kun on vedettävä kaiuttimista vahvariin ja sitten vielä äänilähteisiin. Joko ne asettuvat paikoilleen nätisti ja vaivatta tai sitten kontataan pöydän alla, kukin tyylillään. Sitten vain virrat päälle ja patterinsuojus pois kaukosäätimestä. Antaa paukkua ja räjähdellä!Kaltaiselleni akustiselle barbaarille Torron äänenlaatu riitti erinomaisesti. Hiljainen taustamusiikki ja satunnainen biletasoisempi tykitys toimivat hyvin, joskin äänivallissa ja sen tarkkuudessa jäädään kovemmalla tykityksellä hifi-kaiutinpakettien jalkoihin. Metallisempi ja rajumpi musiikki toistuvat klassista paremmin, sillä bassoahan näissä riittää. Korkeiden äänten rintamalla kortit ovat ohuempia. Audiofiilit naukuvat etenkin keskiäänistä, eikä kokonaisuus ole musiikin tosiharrastajan kannalta tasapainoinen. Mutta Edu Kehäkettusen suomihittiklassikko Kullii soi Torrolla ihan riittävän jämerästi, se riittää.

Tykittely riittää hyvin myös peleihin ja elokuviin, etenkin jos RGB-pelaajamme harrastaa räiskyvämpiä pelejä. Räjähdykset, mörinät ja toiminnan taustalla soivat matalat äänet luovat erinomaista tunnelmaa, jonka keskellä kelpaa painella nurmiporana tai tankkimiehenä, mikseipä myös lentäjänä. Jos subbarin asettaa jalkoihin tai samalle tasolle näppäimistön kanssa, niin jytkyt myös tuntee, ihan kirjaimellisesti. Bassotasoja pystyy nostamaan kaukosäätimestä niinkin vahvoiksi, että peli- tai industriaalimetallisessiosi eivät jää huomaamatta kerrostalonaapurilta. Äänentasot saa muutenkin kiitollisen kovaäänisiksi ilman säröilyä.Pelikokoonpanoon Torro on kelpo valinta. Kolmen eri äänilähteen liittäminen yhtaikaa on kätevää, kun tietokoneen tilaäänien lisäksi kaiutinsettiin saa kiinni myös vaikkapa pelikonsolin tai DVD/Blu-ray-soittimen. Kaiutinpaketin hinta on kohtuullinen, etenkin kun sillä saa toimivat tilaäänet pelipisteensä ympärille. Edullisuus kuitenkin näkyy materiaaleissa ja kuulokeliitin olisi ihan kiva lisä. Parempi kaukosäädin olisi kiva, sillä nyt pienellä muovilätkällä on oltava suora näköyhteys subbarin sensoriin ja hentoisten nappien painelu on kuin loikka 1980-luvulle. Plussa siitä, että tärkeimmät toiminnot ovat myös subbarin kyljessä olevissa napeissa, jos kaukosäädin katoaisikin.

Trust GTX 698 Torro: ei hifi mutta toimii, tilaääntää ja volyymiä riittää. Kyllä tällä pelipisteensä varustaa.Trust GXT 698 Torro

Hintaluokka: noin 200 euroa
Lisätietoa: Trust Gaming

V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< V2.fi testasi: Airbu... V2.fi testasi: Honor... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova