Tuorein sisältö

Perry Mason: kauden päätös pyrkii väistämään kliseet

Jari Tapani Peltonen

10.08.2020 klo 22.00 | Luettu: 2601 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Isoisän syy herätä maanantaisin jää tauolle.

Kausi 1 - Jakso 8


Vertasin lapsen henkiinherätys -farssia Aku Ankka -juoniin, mutta kauden päätös jättää sellaisen taustalle ja tavoittelee kypsää otetta.

Perry vaikuttaa valmiilta tv-sarjan asianajajalta selittäessään valamiehistölle sen, minkä jo tiedämme kierosta kytästä. Kyttä ei murru "You Can't Handle the Truth" -hengessä, vaan Perry oppii, etteivät tällaiset tempaukset toimi elämässä. Tavoite on vapauttaa syytön nainen, eikä murskata laajaa salaliittoa, vaikka se kivaa rikosfantasioissa olisikin. Yksinkertaistettuna se riittää, että puolustus herättää kysymyksiä ja inhimillistää syytetyn.

Perry ehtii jatkaa 5-vuotiaille soveliasta känkkäränkkää, mutta sitten näemme hänen yhä hiovan ulosantia ja tekevän sovinnon elämän epäkohtien kanssa. Olisi hauska tietää, minkälainen Perry on romaanien vision mukaan, mutta on hauskempaa jo sanoa hyvästit tälle törkyturpa-Matlockille.

"Henkiinherätys" herätti syytetyn psykoosista, mutta hän on pysyvästi rikki lapsensa kuoltua. Hän myöntää virheensä, eikä välitä kohtalostaan, mutta kun tuomiota ei tule, hän harkitsee uudestaan hihhulien tarjouksia, koska mitäpä muuta hän elämällä tekisi. Kirkon taustapiru lähtee uudelle uralle, syyttäjän jatkaessa entisen toiminnan ihmettelyä.

Sarja ei uskalla jättää kärkevimmin näyteltyjä nilkkejä rankaisematta, vaan karman lait saapuvat hätiin. Mikään olennainen ei jää epäselväksi, paitsi ehkä se miksi tätä katsottiin. Tarinan rytmi ei sallinut tehdä suuria oivalluksia. Sankari ei ole inspiroiva idoli. "Realistisiin otteisiin" jäi käsikirjoituksen makua.

Perryn sovituksen tie olisi voinut kytkeytyä läheisemmin kirkkosirkukseen. Jos Perry selkeästi koettaisi tukeutua uskoon omista lukuisista syistään samalla kun asiakas tekee samoin ja ahne hihhulikirkko ampuu yli ja muukin pahuus on jäädä rankaisematta, moni asia täsmäisi.


Keskiarvo 8 jakson jälkeen ja virallinen arvosana 1. kaudelle:


< Jakso 1-7 --- Jakso 2-1 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< V2.fi testasi: Honor... V2.fi testasi: Xiaom... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova