Tuorein sisältö

V2.fi haastatteli: Star Wars -sarja Andorin päätähdet

Manu Pärssinen

21.09.2022 klo 20.02 | Luettu: 359 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Vallankumouksen kaksi puolta
V2.fi on päässyt Disney+:n uuden Star Wars Andor -sarjan myötä päässyt osallistumaan useisiin haastattelusessioihin. Viime viikolla julkaisimme jutustelutuokion isomman Andor-pourkan kanssa (linkki) ja eilen artikkelin haastattelusta sarjan luojan Tony Gilroyn kanssa (linkki). Sarja alkoi suoratoistopalvelussa tänään, joten tässä vielä päätähtien Diego Lunan ja Genevieve O’Reillyn tuumintoja.Diego Luna


Sarjassa on mukana myös mm. pakolaisuusteemaa - halusitteko tarkoituksella ottaa mukaan asioita, joita tapahtuu maailmassa tälläkin hetkellä, vai tulivatko ne mukaan luonnollisesti?

- Tietenkin halusimme tarkastella tätä maailmaa, jossa elämme. Star Wars on aina ollut hyvä työkalu sellaiseen - poliittiseen ja sosiaaliseen kommentointiin. Sarjassa on mukana monia asioita, joilla on merkitystä minulle, Tonylle ja muille. En haluaisi olla mukana missään, jos se ei merkitsisi minulle mitään. Cassianin tarina on näinä aikoina hyvä muistutus siitä, mihin me voimme pystyä olemalla osa jotain itseämme isompaa.

Miltä tuntui esittää hahmoa, joka oli mukana aivan vastarinnan alusta asti?

- Se on kiinnostavaa - hänen elämänsä, jokapäiväisen elämänsä seuraaminen. Mitä pitää tapahtua, jotta vallankumous saa alkunsa? Oli kiinnostavaa pohtia sitä, eikä Star Warsissa ole nähty sitä “tavallisten ihmisten” näkökulmasta aiemmin. Oli hienoa päästä esittämään jotain, joka tuntui hyvin todelliselta, vaikka olimmekin kaukaisessa galaksissa.

Uskotko, että Star Warsissa on tilaa useammille tarinoille galaksissa asuvasta tavallisesta kansasta ja heidän elämästään?

- Kyllä vain. Ehdottomasti. Andor kertoo yhteisön heräämisestä synkkänä ajanjaksona. Sillä hetkellä ei ole jedejä, ei ole helppoja ratkaisuja, ellei kansa päätä tehdä jotain, päätä saada aikaan muutosta. On tärkeää kertoa tarinoita, joissa näytetään, mihin me pystymme. Ja toki näemme myös vastapuolen ihmisiä - heilläkin on omat elämänsä ja vaikeutensa. Näemme aitoja ihmisiä, jotka työskentelevät imperiumille. Jotta ymmärtäisi koko kuvion, pitää nähdä sen molemmat puolet.

V2.fi:n kysymys: Tiedämme, mitä Cassianille tapahtuu Rogue Onessa. Uskotko, että hänen tiedossa oleva kohtalonsa lisää draaman tunnetta katsojien mielissä ja sitä, miten katsojat suhtautuvat häneen, vai olisivatko jännitteet samat, vaikka hän olisi selvinnyt?

- Kyllä Andorin katsominen on paljon mielenkiintoisempaa, kun jo tiedämme, millaisen uhrauksen tämä mies oli valmis tekemään aatteensa puolesta. Ne ihanteet ja omistautuneisuus, jotka saivat hänet toimimaan. Se on ehdottomasti tärkeä osa tätä. Itse pidän historiallisten elokuvien katsomisesta - vaikka tiedänkin, mitä tulee tapahtumaan, on hienoa sukeltaa niihin yksityiskohtiin, joista ei ollut tietoinen. Saada selvyyttä siihen, miksi jokin asia tapahtui. Mitä jonkun elämässä pitää tapahtua, jotta hän on valmis uhraamaan kaiken?

Mikä on sinun mielipiteesi siitä, miltä Andor näyttää ja tuntuu verrattuna muihin Star Wars -tuotantoihin?

- Oli vakuuttavaa ja jännittävää työskennellä niin taitavan tuotantosuunnittelijan kanssa kuin Andorissa oli. Hän oli niin äärimmäisen tarkka ja kiinnostunut kaikesta. Kaikella, mitä lavasteissa on, on jokin tarkoitus - mikään ei ole siellä vain siksi, että se näyttäisi coolilta. Se oli hyvin kunnianhimoista ja kiinnostavaa - ympäristöt näyttävät siltä, että ne ovat oikeasti nähneet elämää.

Voitko kertoa millainen suhde Cassianilla ja Luthen Raelilla on sekä millaista oli työskennellä Stellan Skarsgårdin kanssa?

- Stellan on fantastinen näyttelijä, jota olen ihaillut pitkään. Tapasin hänet jo ennen tätä sarjaa ja mies on mitä ystävällisin, nöyrä tyyppi, jonka kanssa on hauska olla. Sekä mahtavaa työskennellä! Hän otti aina huomioon toisten työskentelytavat ja ymmärsi, miten yhteistyöllä sai aikaan parhaita tuloksia. Hän oli hyväntuulinen, aina valmis kokeilemaan erilaisia ottoja ja leikittelemään. Luthen näkee Cassianissa jotain, mitä Cassian ei itse vielä näe. Hän on yksi niistä hahmoista, jotka työntävät Cassiania kohti sitä hahmoa, joka hän on Rogue Onessa. Hän auttaa Cassiania ymmärtämään, mihin hän pystyy. Me kaikki tarvitsemme sellaisia ihmisiä elämäämme.Genevieve O'Reilly


Hahmosi Mon Mothma on Andorissa hyvin eri tilanteessa, kuin olemme aiemmin nähneet. On jopa sanottu että fanit voivat yllättyä siitä, kuinka syvälle hahmoon mennään. Mitä mieltä sinä olet tästä?

- Andorissa nähdään tosiaan hänestä jotain, mitä ei ennen ole nähty. Yleensä hän on johtajana kapinallisten ympäröimänä, mutta nyt näemme naisen sen poliitikon ja johtajahahmon takana. Kuka hän on yksityisihmisenä, millaista hänen elämänsä on. Millaista on olla naissenaattori tänä imperiumin yksinvaltiuden aikana.

Olit mukana muun muassa Matrixeissa ja Tolkien-elokuvassakin. Ovatko scifi ja fantasia lähellä sydäntäsi?

- On ollut hienoa olla mukana kaikissa näissä elokuvissa. Science fictionin avulla voidaan tutkia ihmisyyttä eeppisen tarinankerronnan kautta. Se antaa mahdollisuuden tutustua elämän realiteetteihin, mutta samalla nojautua fantasiaan. Kaikki nämä mielikuvitukselliset maailmat ovat kuin värejä sielullemme. Tarinat, jotka usein saattavat olla hyvin samanlaisia, mutta ne kerrotaan fantasian kautta.

V2.fi:n kysymys: Politiikka on aina ollut iso osa Star Warsia. Kuinka tärkeää sinusta on se, että nähdään näitä taustoja sodinnan, seikkailun ja lasermiekkojen säihkeen takana?

- Star Warsissa on aina ollut niin politiikkaa kuin toimintaakin - se oli George Lucasin ajatus alusta asti ja politiikka on ollut aina keskeinen kiistakapula tässä maailmassa. Mielestäni oli tärkeää, että sitä on mukana, Tony Gilroy on kirjoittanut mahtavia vakoojatrillereitä ja nyt hän pureutuu näihin ideologioihin, ei vain fyysisiin taisteluihin. Mon Mothma on tärkeä osa sitä. Tiedämme että hän on ollut senaattori 16-vuotiaasta, taitava poliitikko ja tiedämme myös, että hän pyrkii demokraattisuuteen ja diplomatiaan. Mitä hän voi tehdä - mikä on seuraava askel? Miten hän voi edistää vallankumousta sisältä päin, poliittisin keinoin? Voiko vallankumouksen tehdä älykkyyden, ei aseiden kautta? Se on minusta hyvin jännittävää.

Lucasista puheen ollen - olitko harmissasi, että kohtauksesi Revenge of the Sithissä leikattiin pois?

- Muistan kyllä, kun niitä kuvattiin, olin melko nuori, se oli ensimmäisiä roolejani. Mahtava kokemus, Natalie Portman, Jimmy Smits, George Lucas, joka loi tämän kaiken. He kirjoittivat minulle ennen elokuvan julkaisua, että ne kohtaukset jäisivät pois. Jos totta puhutaan, huolimatta iästäni silloin, olin sitä mieltä, että se oli ihan järkevä päätös. Elokuvassa on kuitenkin kyse Anakinin matkasta Darth Vaderiksi. Kokemus oli minulle niin hieno, ettei minua haitannut niiden jääminen pois.

V2.fi:n kysymys: Mon Mothmasta tulee kapinallisten johtaja. Mutta mikä on rebelein asia, minkä sinä olet tehnyt?

- Heh. No ehkä se että ryhdyin näyttelijäksi! Se oli kapinoivaa. Kukaan perheestäni ei ole näyttelijä. Se oli päätös, joka huolestutti vanhempiani - ura, jossa on monia mahdollisuuksia epäonnistua. Se on ehkä "rebelein" asia, minkä minä olen tehnyt - ja olen yhä tässä, joten kaikki kunnossa!

V2.fi | Manu Pärssinen
< Star Wars: Andor 1-1... Ensifiilis: Alma - S... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi 15-v miitti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova