Tuorein sisältö

Wolfenstein

Arvioitu: Xbox 360
Genre: Toimintapelit
Pelaajia: Yksinpeli, moninpeli
Ikärajoitus: 18
Kehittäjä: Id Software
Julkaisija: Activision
Julkaisupäivä: 21.08.2009
Pelin kotisivut
Jarkko Rotstén

25.08.2009 klo 20.30 | Luettu: 29299 kertaa | Teksti: Jarkko Rotstén

Tusinaräiskintöjen isoisä näyttää, mistä Hitler pissii.
Mietitäänpä aluksi, mikä räiskintäpeleissä useimmin ärsyttää. On ensinnäkin tosi rajoittunutta, jos kaikki toiminta tapahtuu ahtaassa putkessa. Nykyihminen kaipaa vapautta, ei mitään testirotille tarkoitettuja labyrinttejä! Se, että tapahtumat sijoittuvat toiseen maailmansotaan, jossa vastassa on saksalaisittain englantia keskenään vääntäviä natseja, on sitten jo äärimmäisen tympeää ja nähty piljoonaan kertaan. Voisihan olla, että vastassa olisi vielä jotain muka-pelottavia mutanttihirviöitä, tai mikä pahempaa, mutantti-natsi-hirviöitä! Sitten kun heitetään vielä realismi täysin romukoppaan, niin eihän siitä voi tulla mitään muuta, kuin joku aivoton räiskintäpeli jostain, niinku, 90-luvulta.

Die Mensch-Maschinen


Voi kyllä! Enpä todellakaan muista, koska olisin pelannut tavallista räiskintäpeliä yhtä leveän hymyn säestyksellä, kuin Wolfensteinia raskaan työpäivän päätteeksi. Tämä on sikäli hämmentävää, että tulin tuossa alkukappaleessa luonnehtineeksi pitkän listan Wolfensteinin pääominaisuuksista, jotka yleensä aiheuttavat allekirjoittaneessa lähinnä inhoreaktioita. Kuluneen päivän raskaat tapahtumat vaihtuivat silmänräpäyksessä röhönaurun säestämään natsiverilöylyyn.

Wolfenstein tekee sen, missä sadat ja taas sadat muut FPS-pelit ovat epäonnistuneet. Se tarjoaa vähintään riittävästi intensiivistä, loppuun asti hiottua toimintaa ilman turhia kommervenkkeja, jotta pelaajan ei tarvitse haaskata aikaansa pohtien epäolennaisuuksia. Id Tech 4 -pelimoottorista (Doom 3, Quake 4) raskaasti kehitettyä versiota hyödyntävän Wolfensteinin grafiikka ei ole missään nimessä viimeisintä huutoa - muutamassa kentässä se on suorastaan rumaa. Sujuva pelattavuus vääntää vaakakupin kuitenkin voiton puolelle. Pelin äänimaailma ansaitsee erityisen kunniamaininnan. En muista, koska olisin kuullut peleissä näin munakkaita aseääniä. Lisäksi hyvin elokuvamainen taustamusiikki tahdittaa menevää toimintaa varsin asiaankuuluvasti.

Tekniseltä toteutukseltaan Wolfenstein on varsin hiottu. Tällä tarkoitan lähinnä pelattavuutta, sillä lastentaudin oireitakin löytyy - peli näet jumitti konsolin vähintään kerran illassa testisession aikana. Noin muuten viholliset toimivat pääosin loogisesti, mitä nyt välillä rynnivät tyhmästi suoraan päinkin. Yleensä tekoälyköt kuitenkin pyrkivät räiskimään suojan takaa ja osaavat väistellä kranaatteja ja myös nakkelevat niitä varsin hanakasti itsekin pelaajan niskaan. Vihut osaavat käyttää myös pelaajan aseenlataustauot hyväksi.

Achtung, baby


Kukapa muukaan pelastaisi maailman Hitlerin suunnittelemalta über-sotilaalta, kuin vanha kunnon juutalaisten kuningas, agentti B.J. Blazkovicz. Vanhan viiksivallun salaisista laboratorioista pursuaa nyt entistä enemmän toinen toistaan vaarallisempia geenimuunneltuja SS-mutantteja. Pelin alkupuolella keskitytään mättämään lähinnä perussolttuja, joista ei isompaa riesaa pelaajalle koidu. Myöhemmin kuvioon liittyy hieman veemäisempiäkin tapauksia, joista kaikkiin eivät tavalliset luodit edes tehoa. Vaikka Wolfenstein onkin niin sanotusti aivoton räiskintäpeli, tulee eteen välillä hetkiä, jolloin aivolohkoa on kutiteltava hienoisesti, jotta toiminta etenisi.

Jotta tykitys ei hyytyisi silkaksi maalliseksi räimeeksi, on BeeJiin pelastettava Aatun käsistä myös muinaiset kristallit, jotka mahdollistavat pääsyn toiseen ulottuvuuteen, ja sitä kautta antavat niiden haltijalle yliluonnollisia voimia. Kristallien avulla voi mm. nähdä pimeässä, paljastaa salakäytäviä, hidastaa aikaa ja muodostaa suojan vihollisen luodeilta. Olin aluksi hieman skeptinen, vetävätkö erikoistaidot homman aivan löperöksi. Käytännössä ne tuovat kuitenkin touhuun tervetullutta lisäväriä. Meininki on vedetty sopivasti överiksi jo kauan ennen kuin kristallit astuvat kuvioihin.

Radioaktivität


Sen verran pelintekijät ovat antaneet periksi uudemman koulukunnan peleille, että päätehtävien välillä pelaaja voi liikkua (ahtaassa) kaupungissa etsien kultakätköjä ja kapinallistovereita. Tehtäviä voi tehdä tahtomassaan järjestyksessä - varsin rajoitetusti, mutta kuitenkin. Tämä ratkaisu tuo läheisesti mieleen The Darknessin, jossa systeemi toimi niin ikään erinomaisesti, luoden roppakaupalla tunnelmaa ja immersiota. Tehtävien välissä pelaaja voi myös ostaa aseisiinsa panoksia ja päivityksiä. Raha ei kasva puissa, joten kaikkiin päivityksiin ole varaa. Pelaajan onkin tehtävä tärkeitä päätöksiä, mihin vähät roposensa sijoittaa. Aseista mainittakoon vielä sen verran, että partikkelikanuuna on ehdottomasti tyydyttävin peliase sitten Doomin kaksipiippuisen haulikon.

Eipä perus-FPS-peli olisi mitään ilman moninpeliä. Ainakin Xbox 360 -version saavutuspisteiden jakautumisesta päätellen verkkomätöllä onkin varsin suuri painoarvo Wolfensteinissa. Lienee silti tilanhaaskausta lähteä selittämään tuttujen moninpelimuotojen yksityiskohtia, sillä tällä(kään) saralla peli ei tarjoa mitään uutta, mutta sen sijaan jo vuosia sitten hyväksi havaittuja ratkaisuja. Pelaaja voi valita, pelaako solttuna, lääkintämiehenä vaiko pioneerina. Eniten pelaajia löytyi Team Deathmatch -servereiltä. Pelaaminen on suhteellisen lagitonta ja muutenkin mutkatonta. Peliseuraa löytyi testihetkellä varsin helposti - ihmetyksekseni olin matsi toisensa jälkeen listojen kärkipäässä, vaikka pelasin ihan oikeasti todella surkeasti. Veteraaniräiskijöiden voi aika käydä pitkäksi, ainakin tässä vaiheessa, kun peli on ollut kauppojen hyllyillä vasta pienen tovin.

Neun und Neunzig (Achtzig) Luftballons (Punkte)


Wolfenstein ei ole erityisen trendikäs räiskintäpeli. Ohjaimesta on turha etsiä nappia automaattiselle suojautumiselle á la Gears of War ja muut nykypelit. Sen sijaan se keskittyy mutkattomaan toimintaan alleviivaten sitä tosiasiaa, että hyvin tehtynä perinteiset, jo 90-luvulla toimiviksi todetut ratkaisut toimivat edelleen, kunhan toteutus on loppuun asti hiottu ja mietitty. Wolfenstein tarjoaa pelaajalle rehellistä stressinpoistoa - väkivaltaviihdettä, jossa tappamisesta tulee hyvä mieli ja hymy huuleen.

V2.fi | Jarkko Rotstén

Wolfenstein (Xbox 360)

Wolfenstein on kelpo räiskintäpeli, jonka perusasiat ovat enemmän kuin kohdallaan.
  • Hiottu toiminta
  • Munakkaat aseet
  • Intensiteetti pitää pintansa
  • Ajoittain karu grafiikka
  • Kaatuilu
  • Moninpeli kaipaisi omaperäisyyttä
< Wii Sports Resort... Batman: Arkham Asylu... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (35 viestiä)

keijo

25.08.2009 klo 21.02 1 tykkää tästä

Raven software jaksaa kyl yllättää hyvillä, ei niinkään täydellisillä FPS-räiskinnöillä. Hyvänä erimerkkinä takavuosien Soldier of Fortunet, ei mitään messiaspelejä mutta kyllä ne viihdyttäviä oli. Eikä sovi unohtaa Quake 4:sta! Sekin reilusti keskitasoa parempi peli.

Singularityä odotellessa...
lainaa
Dekonega

Rekisteröitynyt 28.07.2009

25.08.2009 klo 21.31 1 tykkää tästä

Ostin. Pelasin. Nautin. Suosittelen.
lainaa
rambokala

Rekisteröitynyt 04.10.2008

25.08.2009 klo 22.48

Geneerinen normi FPS joka ei erotu yhtään edukseen on mielestäsi 89 pisteen arvoinen? Lol. Konsolipelaajat...:)
lainaa
i30

26.08.2009 klo 15.53

Tämä on sellanen tusinaräiskintä, jotka kuuluisivat sinne jäätyneiden joukkoon... :D
lainaa
Kuningas

26.08.2009 klo 16.16

Ei ole muuten kaatuillut yhtään... hommaa (Jarkko Rotstén) parempi kone!
lainaa
Jarkko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

26.08.2009 klo 16.56

Kuningas kirjoitti:
Ei ole muuten kaatuillut yhtään... hommaa (Jarkko Rotstén) parempi kone!


Taitaa olla pikemminkin vika pressilevyssä, koska muut pelit pysyvät kyllä pystyssä.
lainaa
PPtrolli

26.08.2009 klo 17.48 2 tykkää tästä

rambokala kirjoitti:
Geneerinen normi FPS joka ei erotu yhtään edukseen on mielestäsi 89 pisteen arvoinen? Lol. Konsolipelaajat...:)

Lol, olisit vaan hiljaa, pelien ei tarvitse olla mitään lajityyppiä mullistavia super-innovaatioita jotta ne voisivat saada hyviä pisteitä, :) pitäisihän sinunkin paatuneena pc-elitistina se tietää, pc kun on muutenkin geneeristen normi-tusinapelien luvattu alusta :D
pc-pelaajat...
lainaa
Aasi-

Rekisteröitynyt 01.07.2009

26.08.2009 klo 17.59

Nojoo, mutta eiköhän tässäkin ole tuo +15 pistettä Wolfenstein lisää. Jos nimi ois Perä-Penan Kosto: Natsit Lakoon, niin vois pisteet olla erit. Mutta ei siinä fiilistelyssä kait mitään pahaa oo.
lainaa
Daymar

Rekisteröitynyt 13.12.2007

26.08.2009 klo 18.34 2 tykkää tästä

Itse pidin kanssa kyseisestä pelistä. Antaisin itse arvosanaksi jonkun väliltä 80-85. PC:llä tuli tahkottua läpi über-vaikeusasteella eli vaikeimmalla, mutta peli ei antanut toivomaani haastetta laisinkaa, vaan oli todella helppoa, siitä pieni miinus. Miinusta myöskin ääninäyttelystä ajoittain; ensin juttelet vanhahkolle miehelle jolla ääni on käheä, sitten hänen ääni nuorenee 30 vuotta ja käheys katoaa kun asia vaihtuu. Olisin myöskin toivonut että saksalaiset puhuisivat keskenään saksaa, kuten Jarkkokin tuossa totesi että tympeää oli heidän englanti.
Muutoin peli olikin sitten kaikin puolin varsin viihdyttävää pelattavaa, äänimaailma aseineen, übersoldatien puheet ja the veilin powerit olivat hunajaa.
Suosittelen antamaan mahdollisuuden Wolfensteinin päätyä teidän pelihyllyynne.
lainaa
Jarkko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

26.08.2009 klo 18.39

Aasi- kirjoitti:
Nojoo, mutta eiköhän tässäkin ole tuo +15 pistettä Wolfenstein lisää. Jos nimi ois Perä-Penan Kosto: Natsit Lakoon, niin vois pisteet olla erit. Mutta ei siinä fiilistelyssä kait mitään pahaa oo.


Jos nimi olisi todella ollut Perä-Penan Kosto, olisi pisteitä tullut +16 lisää. Nimi ei todellakaan nostanut pisteitä. Odotin Wolfensteinin olevan paljon huonompi.
lainaa
rambokalanyyppä

26.08.2009 klo 18.55

rambokala kirjoitti:
Geneerinen normi FPS joka ei erotu yhtään edukseen on mielestäsi 89 pisteen arvoinen? Lol. Konsolipelaajat...:)


Hyvin piilotetussa putkessa juoksemista paskalla tekoälyllä :) (aka crysis) Kyllä, pelasin, en hypännyt hypetrainiin mukaan, en suosittele. Lol, PC-pelaajat :)
lainaa
Kuningas

26.08.2009 klo 19.10

Ihan kelpo peli kyl mut mä en tajua miksei sitä coop voisi laittaa mukaan... hauskempaa se olisi kaverin kanssa pelailla.
lainaa
jussip

26.08.2009 klo 19.53

"...väkivaltaviihdettä, jossa tappamisesta tulee hyvä mieli ja hymy huuleen."

Ja tämä lausahdus tiivistää hyvin sen, miksi yhä useampi kilahtaa kohtalokkain seurauksin.
lainaa
rambokala

Rekisteröitynyt 04.10.2008

26.08.2009 klo 21.04

rambokalanyyppä kirjoitti:
rambokala kirjoitti:
Geneerinen normi FPS joka ei erotu yhtään edukseen on mielestäsi 89 pisteen arvoinen? Lol. Konsolipelaajat...:)


Hyvin piilotetussa putkessa juoksemista paskalla tekoälyllä :) (aka crysis) Kyllä, pelasin, en hypännyt hypetrainiin mukaan, en suosittele. Lol, PC-pelaajat :)


Hmh? Crysis on käsittämätöntä kuraa.
lainaa
Enforcer

Rekisteröitynyt 26.03.2008

26.08.2009 klo 21.35

Dekonega kirjoitti:
Ostin. Pelasin. Nautin. Suosittelen.


No nyt kyllä pitää ostaa! :>>
lainaa
Froody

26.08.2009 klo 22.19

jussip kirjoitti:
"...väkivaltaviihdettä, jossa tappamisesta tulee hyvä mieli ja hymy huuleen."

Ja tämä lausahdus tiivistää hyvin sen, miksi yhä useampi kilahtaa kohtalokkain seurauksin.

Sanoisin että tämä on suhteellinen käsitys..
Ja sitten aiheeseen. Huomenna menen pelikauppaan taas. Pitäisi ostaa uusi CSSorsa, mutta kattoo nyt, että lähtee mukaan sittenkin Wolfenstein.
Näin kyseisen pelin nimen Canyourunitissa ja ajattelin että se on joku vanha peli.
Eli nimi olisi voinut olla Wolfenstein: Tähän hyvä nimi.
Katsoo nyt ^^
lainaa
Xolair

Rekisteröitynyt 23.06.2008

27.08.2009 klo 08.50 1 tykkää tästä

Olen positiivisesti yllättynyt että tämä peli sai näinkin hyvän arvosanan, tosin omani olisi ehkä jossakin 84-85 pisteen korvilla. Silti, erinomaista perusräiskintää ja kuten PPtrolli aiemmin sanoi niin kaikissa peleissä ei tarvitse olla huikeita ideoita, hienoa tekniikkaa ja innovaatiota ollakseen hyviä. Wulffarissa on todellakin perustus kunnossa, ja vaikka juonessa on kliseitä, grafiikassa ailahtelevuutta jne. niin Wolfenstein on silti mielestäni omaperäisempi kuin monet muut nykyräiskinnät. Puhumattakaan siitä että Wolf viihdytti minua paljon enemmän kuin mikään muu FPS -räime vähään aikaan.

Eräällä tapaa tässä on jonkinmoista sukulaissieluisuutta tekijöiden SoF -räiskintöjen kanssa (ainakin ensimmäisen), ja muutenkin Wulffis on tuulahdus 90-luvulta, hyvällä tavalla.
lainaa
Eirig

27.08.2009 klo 11.39

Täähän on hyvä. Nostalgiaa 90-luvulta tosiaankin. Mahtavat soundit aseissa.
lainaa
jimmyfi

27.08.2009 klo 15.11

eri isot boonukset kyllä pitää antaa aseiden yms rätätä äänistä.. hyvä ettei korvatulpat pitää etsiä kun käytössä on vähänkin parempi ja bassoja toistava äänentoisto >:) monena iltana myöhään kuulunut aikamoinen bassonhumina allekirjoittaneen huoneesta :P. Harmittaa vähän että nassipojat tuntuu juoksevan turhan usein suoraan aseen piippun, käyt huoneessa "Helloo rätä", takapakkia, kyykkyyn ja tähtäys.. ja kappas rivi nasseja maassa makaapi.. :/
lainaa
asdf

Rekisteröitynyt 23.06.2009

27.08.2009 klo 18.55

Hyvin pitkälle olen arvostelijan kanssa samoilla linjoilla mutta mitä ovat nämä puheet ajoittain karuista grafiikoista? Omasta mielestäni peli oli hienon näköinen alusta loppuun.
lainaa
Dekonega

Rekisteröitynyt 28.07.2009

27.08.2009 klo 21.18

asdf kirjoitti:
Hyvin pitkälle olen arvostelijan kanssa samoilla linjoilla mutta mitä ovat nämä puheet ajoittain karuista grafiikoista? Omasta mielestäni peli oli hienon näköinen alusta loppuun.

Arvostelijan kappale oli Xbox 360:lle. Sen voi huomata jo siitä, että peli ja laite hyytyivät pystyyn muutaman kerran kesken kaiken. Joten mitä voit odottaa siltä muuta kuin suttuisia kuvapinnoitteita ja rumia partikkeli-efektejä? ;)

Minä uskon, että vaikka jotkut pelit tehdään Windowsille sekä muille alustoille, ovat ne parhaimmillaan Windowsilla koska ne on tarkoitettu pelattavaksi Windowsilla.
lainaa
Aasi-

Rekisteröitynyt 01.07.2009

28.08.2009 klo 09.19 1 tykkää tästä

Jarkko kirjoitti:
Aasi- kirjoitti:
Nojoo, mutta eiköhän tässäkin ole tuo +15 pistettä Wolfenstein lisää. Jos nimi ois Perä-Penan Kosto: Natsit Lakoon, niin vois pisteet olla erit. Mutta ei siinä fiilistelyssä kait mitään pahaa oo.


Jos nimi olisi todella ollut Perä-Penan Kosto, olisi pisteitä tullut +16 lisää. Nimi ei todellakaan nostanut pisteitä. Odotin Wolfensteinin olevan paljon huonompi.


Tulipahan koitettua. Olin (kerrankin) väärässä :D Nautin kyllä tästä enemmän kun edellisestä CODista.
lainaa
PPtrolli

29.08.2009 klo 14.33

Dekonega kirjoitti:

Arvostelijan kappale oli Xbox 360:lle. Sen voi huomata jo siitä, että peli ja laite hyytyivät pystyyn muutaman kerran kesken kaiken. Joten mitä voit odottaa siltä muuta kuin suttuisia kuvapinnoitteita ja rumia partikkeli-efektejä? ;)

Huutonaurua taas sinulle, silläkin uhalla että laitoit puhtaasti provokaatioksi... Pelien hyytyminenhän on ihan tuntematon käsite pleikalla vai? Varsinkin kun vika on pelissä eikä laitteessa? Enkä rupeaisi graafisesta ulkoasusta mussuttamaan yhtään, pleikalla oikeasti paremman näköiset multiplättärit kun voi laskea yhden käden sormilla ja taitaa jäädä pari sormea varastoonkin ;)
lainaa
Jatala

29.08.2009 klo 22.55

PPläski, hän puhui Windows versiosta.
lainaa
PPtrolli

29.08.2009 klo 23.47

Jatala kirjoitti:
PPläski, hän puhui Windows versiosta.

Hei pelle, hommatko aivot seuraavan kerran kun niitä jaellaan jossain kadunkulmassa? Jos sitten oppisit vaikka lukemaankin -.-
lainaa
Jatala

30.08.2009 klo 00.21

PPläski, hän puhui Windows versiosta ja sinä aloit puhumaan yhtäkkiä Sonyn versioista, joilla ei ole mitään tekemistä Dekonegan kommentin kanssa. Butthurt yrittää puolustella vieläkin Microsoftia. Menit varmaan samaan halpaan wincapitankin kanssa.
lainaa
PPtrolli

30.08.2009 klo 00.28

Jatala kirjoitti:
PPläski, hän puhui Windows versiosta ja sinä aloit puhumaan yhtäkkiä Sonyn versioista, joilla ei ole mitään tekemistä Dekonegan kommentin kanssa. Butthurt yrittää puolustella vieläkin Microsoftia. Menit varmaan samaan halpaan wincapitankin kanssa.

Hei pelle, tuossa minun lainaamassani kohdassa ei puhuta sanallakaan windows-versiosta. Alemmassa kohdassa kyllä mutta sepä ei olekaan viestissäni. Ota silmät perseestä niin näet. Ja tottakai puhuin ps-versiosta, siihenhän sonybotti Degoneganxakin viittasi...
lainaa
Juhza

Rekisteröitynyt 02.12.2007

30.08.2009 klo 01.13

PPtrolli kirjoitti:
Jatala kirjoitti:
PPläski, hän puhui Windows versiosta ja sinä aloit puhumaan yhtäkkiä Sonyn versioista, joilla ei ole mitään tekemistä Dekonegan kommentin kanssa. Butthurt yrittää puolustella vieläkin Microsoftia. Menit varmaan samaan halpaan wincapitankin kanssa.

Hei pelle, tuossa minun lainaamassani kohdassa ei puhuta sanallakaan windows-versiosta. Alemmassa kohdassa kyllä mutta sepä ei olekaan viestissäni. Ota silmät perseestä niin näet. Ja tottakai puhuin ps-versiosta, siihenhän sonybotti Degoneganxakin viittasi...

Napataan juttu pois asianyhteydestä niin totta kai päästään haluttuun lopputulokseen. Kyllä se sinä tässä nyt failasit.
lainaa
PPtrolli

30.08.2009 klo 10.19

Juhza kirjoitti:

Napataan juttu pois asianyhteydestä niin totta kai päästään haluttuun lopputulokseen. Kyllä se sinä tässä nyt failasit.

Eipä taas voi kuin facepalmata...
Kerros missä tuossa kohdassa jonka lainasin, tai edes missä kohdassa Degonegan lainausta puhutaan yhtään mitään siitä saatanan windows-versiosta? Aivan, ei missään. Hänen kommenttinsa koostui lapsellisesta piikittelystä räminäboksia kohtaan minkä jälkeen hän toteaa, että mielestään pelin olisi voinut tehdä pelkästään windowsille. Ei ole mitään asiayhteyttä kun kaksi aivan eri asiaa samassa viestissä. Taidat sinäkin olla pleikkafanipoju sillä noin alhaista älykkyysosamäärää harvemmin muilta ihmisiltä löytyy?
lainaa
Ozcar

Rekisteröitynyt 20.11.2008

31.08.2009 klo 00.15

Kas, Wolfensteinko muka iskee kovaa vielä ET:n jälkeenkin? Ei olisi uskonut enää näillä vuosiluvuilla. Id osaa selvästi iskeä juuri siihen frägisuoneen, jolla kuakeihinkin saatiin se loppumaton imu. Hyvä, menneiden klassikoiden onnistuneet uudelleenlämmitykset, hyvä!
lainaa
Semu

Rekisteröitynyt 03.09.2008

31.08.2009 klo 11.25

PPtrolli kirjoitti:

Naurettavaa käytöstä. Kyllä, myönnän etten itsekkään huomannut viittausta windows versioon Dekonegan viestissä, mutta en kyllä huomannut viittausta ps-versioonkaan. Jostain syystä sait käsityksen, että Deko olisi PS-fanipoika, vaikkei hän missään vaiheessa sanonut edes omistavansa ko. peliä pleikalle. Voit toki mennä takaisin äfäfkakkoseen trollailemaan, jos saisit vaikka kirjoitettua muualle kuin kuvafoorumille tai offtopikkeihin..
lainaa
PPtrolli

31.08.2009 klo 16.39

Semu kirjoitti:

Naurettavaa käytöstä. Kyllä, myönnän etten itsekkään huomannut viittausta windows versioon Dekonegan viestissä, mutta en kyllä huomannut viittausta ps-versioonkaan. Jostain syystä sait käsityksen, että Deko olisi PS-fanipoika, vaikkei hän missään vaiheessa sanonut edes omistavansa ko. peliä pleikalle. Voit toki mennä takaisin äfäfkakkoseen trollailemaan, jos saisit vaikka kirjoitettua muualle kuin kuvafoorumille tai offtopikkeihin..

Anteeksi, äiti. Ilmeisesti et ole kovin tarkasti täällä pyörinyt jos et kerran tiedä että Degoneganxa on yksi aktiivisimmista rekisteröityneistä pleikkafanipojista täällä. Itse väittää fanittavansa vain mac:ia ja linuxia mutta herran tekstejä lukiessa ei ole vaikea päätellä kumman tehokonsolin puolesta herra täällä paasaa. Joten jos herra sonybotti heittää herjaa boksin kaatuiluista niin ei ole vaikea jälleenkerran päätellä millä laitteella peli ei muka kaatuilisi? Ja käyhän vastaus/kysymykseni myös windows-versioon: pc:llähän pelien ja laitteiston kaatuilut ovat ihan tuntemattomia ilmiöitä?
lainaa
lolled

01.09.2009 klo 00.50

Dekonega kirjoitti:
Minä uskon, että vaikka jotkut pelit tehdään Windowsille sekä muille alustoille, ovat ne parhaimmillaan Windowsilla koska ne on tarkoitettu pelattavaksi Windowsilla.


Kyllä minäkään en PS-viittausta tästä löytänyt..
lainaa
cultnazi

14.09.2009 klo 21.10 1 tykkää tästä

Olen täysin samoilla linjoilla arvostelijan kanssa, lähes putkijuoksua, vihollisia jotka juoksevat piipun eteen, ajoittain rumat ympäristöt... mutta silti nautin tästä niin pirusti. Tunnit vierähtävät ohi hetkessä. Hulvatonta natsi verilöylyä kultti mausteille.
lainaa
xXfriday13Xx

Rekisteröitynyt 07.07.2011

07.07.2011 klo 21.10

kyllähän tämä peli meni tilaukseen kun ei oo ihan perinteistä putkijuoku codi nuubituubi skeidaa... ja luulisi tuo "sci-fi"mäinen kansikuva saamaan 8 v jenkkipojat jättämään pelin kaupan hyllylle, mikä on hyvä moninpelin kannalta jos on samanlaista laatua kuin wolfET :)
lainaa

V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova