Tuorein sisältö

Shazam! Fury of the Gods

Ensi-ilta: 15.03.2023
Genre: Fantasia, Lasten
Ikäraja: 12
Jari Tapani Peltonen

24.05.2023 klo 19.45 | Luettu: 1082 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Uuh, joo, jokaisen 20-vuotiaan pojan haave on olla 42-vuotias könsikäs tyyliin allekirjoittanut, sillä toisin kuin eräät, miehet eivät rupsahda, vaan paranevat kuin viini. Tähän jos uskot, leffakin saattaa toimia. Näkisin itse kuplivampaa potentiaalia tarinassa, jossa 20-vuotias tyttö vajoaa psykoosiin, koska vastoin yleistä käsitystä häntä ihaillaan enemmän, kun hän muuttuu keski-ikäiseksi.

Pojasta tulee aikuinen supersankari. Ykkönen repi ideasta ilon. Jatko-osa on niin laimea kokoelma kliseitä ja ajatusvirheitä, että sen täytyy olla osasyy studion päätökselle buutata DC-universumi. Ykkönen pysyi kivasti sivussa muusta. Nyt ongelmat kasaantuvat lähtien siitä, että DC tapaa lykkääntyä: pentusaagoja pitäisi takoa vauhdilla kuten Harry Pottereita. 10 vuotta sitten synergian oli tarkoitus tuoda jatko-osaan Dwayne Johnsonin Black Adam, mutta synergia johtaa vain Wonder Woman -viittauksiin, joita löytyy täysi setti typeristä törkeän laimeisiin. Roistot kytkeytyvät sankariin, mutta kiehtovampia cosplay-kreikkalaisia nähtiin 90-luvun Xenassa.

Taisin ilahtua, kun nuori Billy Batson jakoi supervoimat muiden orpojen kanssa. Voimaannutaan kaikki. Nyt meillä on 6 liian vanhaa hahmoa, joista tarjotaan kaksi versiota, joten emme saa tuntumaa kehenkään, kun voimatkin ovat identtisiä toisin kuin X-Menissä. Aito Billy vilahtaa, jotta muistamme, ettei nuorempi näyttelijä tue Zachary Levin visiota hömppäsankarista. Ainoa relevantti pentuversio on Billyn rampa kaveri Freddy, jonka silmin ymmärrämme alkeet siitä, mitä on olla skidi ja Mies Parhaassa Iässä (jossa eräät odottavat eläkettä; jotkut hautaa).

"Shazam" on taikasana ja sankarin & muinaisen velhon nimi ja lista voimista, joita sankari edustaa. Toinen "A" kertoo sankarin olevan kestävä kuin titaani Atlas, jonka tunnemme planeettaa kannattelevana karpaasina. Ei sankari paljoa kestä, eikä hän ole viisas kuin Salomo, kuten leffa vitsailee. Yhtä kaikki Atlaksen tyttäret mukailevat rutiinia, jossa heidät oli vangittu ikuisuudeksi, joten nyt on pakko kostaa asentamalla kostomoottori Philadelphiaan eli Yhdysvaltain Kouvolaan.

Helen Mirrenin mummokuume on kaksipiippuinen juttu. Innostun, kun pitkän linjan osaaja aktiivisesti hakeutuu "jännään", mutta missä on löyhistä löyhin vihje siitä, että kohta daami luo oman Lecterin tai Jokerin? Hänen hahmonsa on 1,7-ulotteinen psyko, loppu. Lucy Liu on automaattisesti vain lady domina, eikä hän riko ennätyksiään. Pohjat vetää kolmatta Atlaksen tytärtä näyttelevä kakara, joka on tavallaan tilanteen tasalla, sillä hahmo on kirjoitettukin ontoksi kuin leffa olisi suunnattu 6-vuotiaille. Teoriaa tukee se, että 20-40-vuotias Shazam käy lastenlääkärillä superluontevasti.

Voi hitsi, kun muinainen kreikkalainen kylvää pahan porkkanan meillepäin ja tempaisee suolestaan lohikäärmeen. Jos leffa voisi olla vähän vielä kliseisempi, en keksi miten. Tuhansia vuosia vanhat roistot eivät ole uskottavia yleensäkään, mutta tämä on kirjoitettu niin luonnostellusti, että nuorimman näyttelijän paras sauma mennä läpi superkonnana on julistaa somessa, ettei Hitler tehnyt mitään väärää, tms. Toistan: lohikäärme. Ei kiesus, miten nollassa luovuus voi olla. Keskeisiin uhkiin kuuluu taikasauva, joka kytkee supervoimat pois päältä, joten sehän on loogista, etteivät epäpätevät sankarit yritä kehittyä, vaan väistellä maagista tusausta, joka tuhoaa ammattitaidon alkeetkin. Jännitystä.STRIIMAA täältä:

Powered byJustWatch

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Yakuza - Sutra... Beast... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova