Tuorein sisältö

Hauli Bros: Valmis Kaikkeen

J.A. Kaunisto

24.08.2010 klo 13.40 | Luettu: 8120 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Tampereen suunnalta tuleva Hauli Bros on rehellisesti iskelmällistä rokkia. Bändi saavuttaa kolmannella albumillaan henkisen tilan, jolla ei tarvitse enää puolustella rock-uskottavuuttaan. Hauli Bros hengittää vahvasti juurevaa mutta iskelmällistä linjaa, rock puristetaan viitteeksi taustakehyksiin. Kieltämättä bändi on löytänyt myös lisää omanlaista ilmettä ja varsinkin sanoituksiin varmuutta ja elämänmakua. Levyltä löytyy pari Pauli Hanhiniemen tekstiä, myös Heikki Salo on rustannut yhdet konsonantit. Hauli Bros onnistuukin synnyttämään tunteisiin vetoavan iskelmärock-albumin, joka on vähällä kuitenkin kaatua liian vahvaan ruikuttamiseen. Teksteissä elämän valttikortit hukataan useaan kertaan.

Levy on julkaistu Pokon Epe Heleniuksen tuoreen yhtiön Sound Of Finlandin kautta. Kiekon aloittava biisikaksikko Kulutustavaraa ja Mitä Päätät Pyytää peilaa osuvasti albumin yleisilmettä - Hauli Bros käyttää rock-aineksia juuri sopivasti, jotta iskelmäfanit eivät kaadu tanssikenkiinsä. Kulutustavaraa onnistuu myös kertosäkeen ja iskevän tunnelman luonnissa. Mitä Päätät Pyytää kallistuu akustiseen suuntaan Juha Tapion asettamin askelmerkein - teksti on pätevää Hanhiniemeä. Pelle vaikutta hieman väkisinväännetyltä tilitykseltä, niin tekstin kuin sävelmän osalta. Heikki Salon sanoittama Dominokortit on vahva ehdokas Radio Novan ja Iskelmäradion kestosuosikiksi. Mistä Tahdoin Pois ilahduttaa reilummalla rock-asenteella. Mun Maailmaan on hauska Mansepop-siivu mutta Tahtoisin pyrkii parantamaan maailmaa turhan läpinäkyvällä kaavalla.

Hauli Bros ansaitsee viihteellisemmän kotimaisen soundin ystävien huomion. Tasavahva albumi ei yritä olla mitään enempää kuin juurevaa rock-henkäyksillä vahvistettua iskelmäpoppia. Bändistä henkii rehellisen oloinen fiilis. Toisaalta, kyllähän tämä levy menee ennemminkin isälle ja äidille kuin pojalle tai tyttärelle. Eiköhän näitäkin albumeita tarvita, samalla tavalla kuin räväkämmän rokkihengen nostattajia. Allekirjoittanut ei kuitenkaan tunnista kuuluvansa Hauli Brosin kohderyhmään.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< The Karate Kid... Toy Story 3... >

Keskustelut (1 viestiä)

Asko

27.11.2011 klo 19.18

Riippunee myös isän/äidin kautta lapsien iästä. Ite oon +50 ja lapset kolmekymppisiä ja rakastetaan Hauleja!!!
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi 15-v miitti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova