Tuorein sisältö

Apple poisti Fortniten App Store -sovelluskaupasta, Epic on sotajalalla

14.08.2020 klo 00.01 | Luettu: 2357 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Apple tuntuu nyt kolistelevan sarviaan vähän kaikkien kanssa. Jokin aika sitten uutisoimme siitä, että Apple ei päästä Microsoftin pilvipelipalvelua App Storeen, mutta nyt on lyöty toista jättiläistä: Epicin Fortnite on juuri poistettu Applen App Store -sovelluskaupasta.

The Vergen mukaan Apple perustelee poistoa sillä, että Fortniteen lisättiin sisäinen kauppapaikka, josta Applelle ei tule 30 prosentin siivua. Täten Applen mukaan Epic rikkoo kauppapaikan sääntöjä, joten Fortnite poistettiin välittömästi. Neuvotteluja kiistan ratkaisemiseksi käydään, mutta Applen edustajan mukaan Epicille ei aiota myöntää erioikeuksia.

The Vergen mukaan vaikuttaa myös siltä, että Epicin liike oli tehty tahallisesti Applea provosoimaan ja BBC kertoo, että Epic on haastanut Applen oikeuteen.

Jos Fortniten on ladannnut ennen tätä päivää, sitä pääsee edelleen pelaamaan ja vaikuttaisi siltä, että päivityksetkin toimivat.


V2.fi | Manu Pärssinen
< The Last of Us 2 päi... Nyt Google teki sama... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (4 viestiä)

ahneus

14.08.2020 klo 10.37 1 tykkää tästä

applen ahneus paistaa läpi sormien.
lainaa
perjantai

14.08.2020 klo 15.39 1 tykkää tästä

Ihan tavallista liiketoimintaa. Megacorporaatio Apple haluaa massia, Megapelicorporaatio Epic haluaa pitää kaikki massit. Epic yrittää kiertää Apple-veron, mutta Applella on kaikki valta päättää mitä tapahtuu omassa kaupassa. Ei Epicillä ole mitään sanaa vinettää tästä. Perustakoon oman appi-storensa, eikun hups, sehän ei ole mahdollista ~~vankilassa~~... suljetussa ohjelmistoympäristössä. Oikeushaasteet kestää vuosia, jossa Epic lopulta maksaa Applelle n-summan massia jotta homma jatkuu. Huoh.
lainaa
jördis

14.08.2020 klo 15.47 1 tykkää tästä

apple boikottiin meni nyt.
lainaa
Joni

15.08.2020 klo 17.18

Tai sitten Epicin ahneus paistaa läpi sormien. Googlekin teki jo saman.
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova