Tuorein sisältö

Enää ei bannivasara riitä. Twitch haastaa kaksi häirintäkampanjoista syytettyä käyttäjää oikeuteen

12.09.2021 klo 17.00 | Luettu: 767 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenSyyskuun alussa Twitch-striimaajat järjestivät ADayOffTwitch-protestin osoittaakseen tyytymättömyyttä suositun striimausalustan toimettomuuteen niin sanotun hate raid -ilmiön kanssa ja nyt Twitch onkin ryhtynyt konkreettisiin toimiin haastamalla oikeuteen kaksi käyttäjää hate raidien järjestämisestä.

Wired-lehti kertoo Twitchin haastaneen kaksi eurooppalaista Cruzzcontrol ja CreatineOverdose -käyttäjänimillä kulkevaa henkilöä oikeuteen Kaliforniassa muun muassa käyttäjäsopimuksen rikkomisesta ja petoksesta. Twitchin mukaan molemmat käyttäjät ovat ohittaneet Twitchin antamat bannit alustallaan ja striimauspalvelun mukaan Itävallassa majaileva CreatineOverdosen on vastuussa ainakin 3000 hate raideihin osallistuneen bottitilin pyörittämisestä.

Hate raid -ilmiö on viime aikoina yleistynyt pienempien ja etenkin erilaisiin vähemmistöihin kuuluvien striimaajien häirinnässä ja ilmiössä käytetään hyväkseen Twitchin katsojat lähetyksen päättymisen jälkeen toiselle kanavalle lähettävää raid-mekaniikkaa lähettämällä lukematon määrä bottitilejä julkaisemaan rasistisia, homofobisia tai muuten loukkaavia viestejä kohteen lähetyksen chatttiin.

Twitch on aiemminkin taistellut botteja vastaan oikeusteitse, esimerkiksi haastamalla vuonna 2016 oikeuteen useita Twitchin katsojalukuja kasvattaneita botintekijöitä mutta Twitch myös aiemmin tänä vuonna yksinkertaisesti poisti miljoonia bottitilejä koneoppimiseen perustuvan teknologian avulla.

Nähtäväksi kuitenkin jää miten Twitchin oikeusjuttu tulee etenemään sillä kanteen osapuolet sijaitsevat Hollannissa ja Itävallassa, joten näiden saaminen vastaamaan väitetystä teoistaan voi olla haastavaa eikä ole vielä selvää tietääkö Twitch nimimerkkien takana piilottelevien ihmisten oikeaa henkilöllisyyttä.

Lähde: Wired

V2.fi | Mikko Seppänen
< Kiinalainen modaaja ... Viikon tärkein peliu... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova