Tuorein sisältö

Brittiläisen kuluttajajärjestön raportin mukaan jopa kaksi viidestä Joy-Con-ohjaimesta kärsii drift-ongelmista

15.06.2022 klo 23.15 | Luettu: 1384 kertaa | Teksti: Mikko Seppänen



Nintendon Switch- ja Switch Lite -konsolien Joy-Con-ohjainten niin sanottu drift-ongelma, jossa analogisauva rekisteröi liikettä myös silloin kun siihen ei kosketa, on ollut sen ehtinyt jo johtamaan Nintendo vastaan nostettuun joukkokanteeseen sekä Nintendo-pomon esittämään anteeksipyyntöön.

Virallisesti ongelman laajuudesta ei ole ollut tarkkaa tietoa, vaikka korjauksista vastanneen alihankkijan entinen työntekijä onkin antamassaan haastattelussa vihjannut ongelman koskeneen erittäin laajasti Switch-konsolien omistajia ainakin Yhdysvalloissa.

Nyt myös brittiläinen kuluttajajärjestö Which? on julkaissut uuden raportin omista tutkimuksistaan ongelmaan laajuuteen ja sen perusteella järjestön mukaan ongelma on koskenut jopa kahta viidesosaa (eli 40 prosenttia) alkuperäisen Switch-konsolin omistajista.

Raportti pohjautuu osittain YouGov-yrityksen tämän vuoden maaliskuussa tekemään verkkokyselyyn, johon osallistui 919 brittiläistä Switch-omistajaa. Kyselyyn vastanneista 57 prosenttia kertoi kohdanneensa drift-ongelmia ensimmäisen vuoden aikana ja näistä 26 prosenttia kertoi ottaneensa yhteyttä Nintendoon ongelman korjaamiseksi tai uuden ohjaimen saamiseksi. Tosin näistä lähes viidennes (19 prosenttia) kertoi, ettei Nintendo tarjonnut ilmaista korjausta tai korvaavaa tuotetta.

Kyselyn lisäksi Which? -järjestö myös teki useita kestävyyskokeita Joy-Con-ohjaimille, joiden tarkoitus oli simuloida ohjainten käyttöä 6, 12 ja 18 -kuukauden ajalta. Näissä kokeissa järjestö tosin ei törmännyt lainkaan drift-ongelmiin mutta tämä voi järjestön mukaan yksinkertaisesti johtua siitä, että ohjaimet kuuluvat ongelmattomaan 60 prosenttiin valmistetuista ohjaimista tai siitä, ettei kestävyyskokeet pysty matkimaan jokapäiväisiä kodeista löytyviä haittoja, kuten pölyä ja ruoanmuruja.

Raportin loppulausumassa Which? vaatii Nintendo tekemään itsenäisen selvityksen Joy-Con-ohjainten drift-ongelmien syihin ja julkaisemaan nämä tulokset julkisesti. Järjestö myös vaatii Nintendoa sitoutumaan täysin vapaaseen ja ongelmattomaan ohjainten korjaukseen tai korvaamiseen Iso-Britanniassa sekä mainostamaan tätä julkisesti.

Nintendon edustajan vastaus Which? -järjestön julkaisemaan raporttiin ei herätä erityisesti luottamusta siitä, että japanilainen pelifirma välttämättä tekisi ainakaan vapaaehtoisesti enempää ongelman ratkaisemiseksi. Antamassaan lausunnossa edustaja kerto, että "Analogitikun ongelmista kärsivien Joy-Con-ohjainten määrä on pieni ja jatkuvasti tehneet parannuksia Joy-Con-ohjainten analogitikkuun vuoden 2017 julkaisun jälkeen".

Nintendon edustaja myös kehottaa kuluttajia olemaan yhteydessä Nintendon asiakaspalveluun tapaukissa, joissa laitteista ei toimi odotusten mukaisesti ja lupaa asiakaspalvelun auttavan myös tilanteissa joissa takuu ei enää ole voimassa.

Toistaiseksi on myös erittäin epäselvää jää miten Joy-Con-ohjainten ongelmat hoituvat jatkossakin alueilla, kuten Pohjoismaissa, joissa Nintendo ei itse hoida tuotteidensa asiakaspalvelua vaan siitä ovat vastuussa paikalliset maahantuojat.

Toistaiseksi esimerkiksi Nintendon lupaus korjata ilmaiseksi drift-ongelmista kärsivät ohjaimet ei koske esimerkiksi Suomea vaikka Euroopassakin yli 25 000 käyttäjää ovat esittäneet tyytymättömyytensä Joy-Con-ohjaimiin.

Kenties käyttäjien on pakko turvautua täällä Pohjoismaissa jatkossakin mahdollisiin tee-se-itse-korjauskeinoihin drift-ongelmien kanssa.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Microsoft Flight Sim... Huhujen mukaan Sonyl... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova