Tuorein sisältö

Conan barbaari kompastui Woody Alleniin Suomessa

29.08.2011 klo 17.08 | Luettu: 4472 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Katsotuin leffa Suomessa, Autot 2, myi viikonloppuna puolet vähemmän lippuja, kuin viikko sitten; Autot 2 myi silti neljä kertaa enemmän lippuja, kuin toiseksi katsotuin leffa Suomessa.

Se toiseksi katsotuin oli Woody Allenin ohjaus Midnight in Paris. Kriitikkojen vakiotuomio vaikuttaa olevan se, että hömppäfilmi on parasta ja romanttisinta Allenia vuosikausiin, jos ei Allenin parhaiden töiden veroinen teos. Näyttelijöiden karismaa, dialogin näppäryyttä ja öisen Pariisin tarkoituksella lavastetun makuista tunnelmaa on kiitelty.

Uusi Conan the Barbarian sai kylmää kättä myös kotimaisilta kriitikoilta. Conanille ei ole annettu armoa edes alkukantaisena väkivaltaviihteenä, sillä sumea 3D-ominaisuus ja ennen kaikkea sekava leikkaustyyli ovat rasittaneet toimittajien herkkiä silmiä. Mielipiteet ovat jakautuneet lähinnä sen suhteen, onko Jason Momoa kelpo Conan vai joutava altaan putsaaja.

Terence Malickin ohjaama The Tree of Life on runollinen, tunteellinen ja visuaalisesti näyttävä elokuva useimpien kriitikoiden mukaan. Näistä "useimmista kriitikoista" kaikki eivät suinkaan muodostaneet taiteelliseen pläjäykseen henkilökohtaista sidettä, mutta he jotka muodostivat, puhuvat mestariteoksesta. On muun muassa väitetty, että The Tree of Life antaa sitä enemmän, mitä enemmän katsoja saliin vie: tämä on kohtelias tapa ilmaista, että juntti ei tajua.

The Tree of Life on viikonlopun moraalinen voittaja, sillä sitä esitettiin vain kuudella valkokankaalla. Jälkeen jäivät uutuusleffat Iris ja Larry Crowne – Uusi mahdollisuus, joiden kopiomäärät lasketaan kymmenissä.

Suomenruotsalainen koko perheen draamahupsuttelu Iris sentään nousi kymmenen katsotuimman joukkoon. Kaupunkilaistytön saariseikkailulle nirsoilleet kriitikot ovat epäilleet, onko teos kohderyhmän näkökulmasta käyttökelpoinen, kun rytmi on hidas ja mukana on kaikkein nuorimpia kenties pelottavaa kuvastoa.

Larry Crowne oli 13. katsotuin elokuva 1 443 katsojan ansiosta. Tom Hanks ja Julia Roberts eivät yhdessäkään muita kiinnostaneet: "elokuvatähtiä ei enää ole olemassa", blogaa joku jälleen internetissä. Hanks on myös ohjannut tämän keski-iän uusista tuulista kertovan draamakomedian, jota on kuvailtu ihan kivaksi, eli varsin harmittomaksi, eli melko heppoiseksi kyhäelmäksi.

Viikonlopun katsotuimmat elokuvat Suomessa:

Sija / Elokuva / (Katsojia viikonloppuna) / [Katsojia yhteensä]

1. Autot 2 (19 514) [180 198] - arvostelu
2. Midnight in Paris (5 513) [5 513] - arvostelu
3. Apinoiden planeetan synty (4 819) [45 828] - arvostelu
4. Kaameat pomot (4 324) [15 861] - arvostelu
5. Conan the Barbarian (4 297) [4 297] - arvostelu
6. Vares - Sukkanauhakäärme (3 903) [69 145] - arvostelu
7. Captain America: The First Avenger (3 124) [14 244] - arvostelu
8. Harry Potter ja kuoleman varjelukset, osa 2 (2 946) [375 167] - arvostelu
9. The Tree of Life (2 224) [2 224]
10. Iris (2 038) [2 038] - arvostelu

Lähde: Suomen elokuvasäätiö

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Pussikaljaelokuvalle... Linnan Juhlat menest... >

Keskustelut (2 viestiä)

Aatu

29.08.2011 klo 23.53 1 tykkää tästä

Jännä juttu, että Conan floppasi SUomessakin noin kovaa, vaikka siinä oli Suomessa suosittu Stargate-Momoa. Rapiat 4k avausviikolla on säälittävä tulos noin ison budjetin leffalta. Kaipa toi silti tulee käyty katsomassa, sillä vaikuttaa siltikiintoisammalta kuin Apinoiden planeetta tai Kapteeni Amerikka, jotka on muut vakavasti otettavat vaihtoehdot, jota en oo nähnyt.

Oli kyllä kultturiteko laittaa elokuvateattereihin kaikki Varekset, kun näyttävät menestyvänkin mukavasti.
lainaa
Huhhuijaa

30.08.2011 klo 22.00

Aatu kirjoitti:
Oli kyllä kultturiteko laittaa elokuvateattereihin kaikki Varekset, kun näyttävät menestyvänkin mukavasti.

Kulttuuriteko olisi jättää nämä uudet paskaläjät näyttämättä ja pistää kaksi ensimmäistä vaikka uudestaan kankaille. "Mukavasti;" 70k kaksi viimeisintä osaa vs 200k kolme ekaa varesta kertoo mihin tämä sarja on menossa. Tosin mikäs siinä kun helppoa rahaa näyttää tulevan.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova