Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: Tom Cruisen seksikkäät kesävinkit

11.07.2018 klo 16.00 | Luettu: 1716 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää 5 tuntia elokuvaan
Top Gun

Vain Nelosella.

Tom Cruisen homohuhut jysähtivät komeasti käyntiin sotaelokuvalla Top Gun. Kriitikot, taidehistorioitsijat, aktivistit ja Quentin Tarantino ovat yhtä mieltä siitä, että elokuva on kertomus homokulttuuriin tutustuvasta miehestä, joka loppuratkaisuun mennessä tietää, millä puolella hän seisoo. Kuuma lentopallokohtaus mainitaan aina ensin ja otsikko viittaa siihen, mutta kyse on kokonaisuudesta.

Visuaalinen homostelu tukee repliikkejä tyyliin "tahdon jonkun pyllyn, tahdon sen nyt, olen saanut tarpeekseni! Hitto, tahdon pyllyjä!" ja "tahtoisin tuhota pyllysi, mutta en voi!" ja nuo tulivat sivuhahmojen suusta. Keskiössä on Cruisen ja Val Kilmerin suhde. He naljailevat pukuhuoneessa parikin kertaa, eikä Cruise vastaaviin jännitteisiin naisten kanssa kykene: "kenen puolella olet", tivaa ilman paitaa pullisteleva Kilmer pyllistelevältä Cruiselta, joka ei vielä tiedä. Lopulta ainoa kysymys on se, kumpi on kumman siipimies.

Leffa ensisijaisesti todistaa armeijan olevan homojen hommaa ja homolla en viittaa vain pikaisiin aktiviteetteihin, vaan kokonaisvaltaiseen elämäntapaan: miesten seurassa viihtyviin miehiin. Amerikkalaiset nuorukaiset eivät säikähtäneet piilomerkityksiä, vaan armeijan värväysluvut kasvoivat 500%, mikä on normaalista sivarista hämmentävää. Moni luulee Simpsonien vain vitsailevan, että Village Peoplen "In the Navy" on klassinen armeijabiisi, mutta Top Gunin tavoin musiikkivideo tehtiin yhteistyössä armeijan kanssa ja armeija harkitsi biisin käyttöä värväyksessä.
V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Puma hyödyntää laula... Santa Cruzin kitaris... >

Keskustelut (1 viestiä)

LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

12.07.2018 klo 08.06

Melkein jo luulin, että lentopallovideo olisi kesän V2-käyttäjätapaamisesta.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova