Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: Alastoman aseen tapaisten komedioiden kuolinsyy

04.09.2018 klo 16.00 | Luettu: 4636 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää 5 tuntia elokuvaan
Scary Movie

Vain Subilla.

90-luvun kauhussa ei ole juhlimista, mutta teinille jopa I Know What You Did Last Summer oli tapaus, joka kiihotti mielikuvitusta nimellään. Täten mm. se oli aidosti hauskaa pari vuotta myöhemmin, kun parodialeffan psykopaatti piilotti uhrin pukukaappiin foton mikropeniksestä, jossa luki "I Know". Scary Movie oli otsaa rypistävän epätasainen ensi-illan tienoilla ja se on vanhentunut - mutta se on mestariteos verrattuna synnyttämäänsä Movie Movie -saastaan, joka tuhosi parodioiden maineen.

Virallisen väitteen mukaan Wayansin veljesten käsikirjoitus Last Summer I Screamed Because Halloween Fell on Friday the 13th ja Jason Friedbergin & Aaron Seltzerin kässäri Scream if You Know What I Did Last Halloween yhdistettiin Scary Movieksi. Kumpikin tiimi missasi teinien tavoin sen, että tärkein parodian kohde Scream on parodia, mutta studio näki sauman ja antoi yhdistelmälle Screamin vanhan työnimen. Käytännössä Friedbergin ja Seltzerin vitsejä ei käytetty. He ovat "Scary Movien tekijöitä" byrokratian vuoksi ja - siteeraan kollegoita - "puhtaan pahuuden edustajia" ja "raamatullisia vitsauksia" ryhdyttyään ratsastamaan maineella.

Date Movie. Epic Movie. Disaster Movie. Jos hihität tänään, kun tyttö ammutaan spermalla kattoon, jossa hän poseeraa kuin American Beautyssa, älä vedä ranteita auki: todennäköisesti et naura Movie Movie -pässien jutulle. Wayanseilla sentään on energiaa. Veljesten Scary Movie 2:n kamaluus voidaan perustella studion vaatimalla aikataululla ja mitään muuta oikeastaan ei, mutta wazaa!

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Poliisiopiston uusi ... Tässä ovat Putouksen... >

Keskustelut (5 viestiä)

Wellu

04.09.2018 klo 17.08 3 tykkää tästä

Olipa outo teksti... Eihän tuossa ollut päätä eikä häntää.
lainaa
EiMullaMuuta

04.09.2018 klo 17.22 2 tykkää tästä

Pruut Prööt... Peltosen vaginapieruja taas.
lainaa
LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

04.09.2018 klo 20.23 2 tykkää tästä

Itse luen JTP:n jutut lopusta alkuun, siten niistä saa ainakin jotain irti.
lainaa
Paavo907685

04.09.2018 klo 23.21 2 tykkää tästä

Siis..... Täh? Koko kirjotus oli melkein yhtä sekainen kuin meikäläisen äidinkielen esseekirjotus ylppäreissä. Ja tämä ei todellakaan ollut kohteliaisuus.....
lainaa
Refloni

Rekisteröitynyt 08.01.2017

05.09.2018 klo 00.40 1 tykkää tästä

Wellu ja Paavo on selkeästi uusia käyttäjiä. Kannattaa totutella Peltosen tyyliin, koska hänellä on ajoittain todella mielenkiintoisia analyysejä, laatikon ulkopuolelta tulevia havaintoja, omaperäisiä ja viihdyttäviä kielikuvia ja jopa oikeasti hauskoja vitsejä. Kolikon kääntöpuoli on tekstin vaikealukuisuus.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova