Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: Mission: Impossible, jolla ei ole mitään tekemistä Mission: Impossiblen kanssa

13.10.2018 klo 19.00 | Luettu: 2269 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää 5 tuntia elokuvaan
Mission: Impossible

Vain Nelosella.

Mission: Impossible eli Vaarallinen tehtävä ottaa vanhan tv-sarjan nimen ja tunnusmusiikin ja virtsaa sen kintuille. Toisen ja kolmannen osan aikoihin höpistiin, että leffasarja antaa erilaisten ohjaajien kokeilla omaa juttuaan, mutta nykyäänhän menestystarina menee niin, että stunttimies Tom Cruise ei pysähdy, vaan ylittää itsensä joka kerta.

Leffastudiolla ei ollut kristallipalloa, joten se koetti palkata eniten jaksoja ohjanneen Reza Badiyin konsultiksi ja alkuperäiset tähdet sivurooleihin. Käsikirjoituksesta oli eri versioita, mutta valmis elokuva tukee sitä väitettä, että leffa tahtoi tappaa tutut hahmot heti alussa. Näyttelijät eivät perintönsä häpäisystä innostuneet. Martin Landau on ärissyt useampaan kertaan, että tv-sarja kertoi tehtäviä älykkäästi suorittavasta tiimistä, eikä sooleilevasta rähinäsankarista.

"Konsultti" Badiyin sai kuulla ohjaaja Brian De Palmalta, että tv-sarja oli hyvä, mutta leffasta tulee jotakin aivan muuta, joten Badiyinin läsnäolo olisi kaikille noloa. Badiyin arvosti rehellisyyttä. De Palman lähestymistavasta kertoo paljon se, että hän suunnitteli omaperäiset toimintakohtauksensa ennen kuin sekavuudestaan kuuluisa juoni viritettiin niiden ympärille. Homma toimii, muttei välttämättä vanhan koulukunnan fanin mielestä.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Michael Douglas naur... Mediahuhu, kuollut r... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova